Navigáció: Címlap Receptek Egytálételek Baranyai töltött vöröskáposzta - burgonyaágyon

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Egytálételek

Baranyai töltött vöröskáposzta - burgonyaágyon

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:

8 nagy vöröskáposzta-levél,
40 dkg KULEN a DÉLHÚS-tól,
10 dkg nyers rizs,
1 fej vöröshagyma,
2 evokanál olaj,
1 - 1 teáskanál szárított kapor és csombor (borsikafu),
1-1 teáskanál piros fuszerpaprika és vegeta,
ízlés szerint törött bors és a körethez,
80 dkg tisztított, hasábokra vágott,
nyers burgonya,
15 dkg marinált paradicsompaprika,
15 dkg fagyasztott zöldbab,
2 dl sovány tejföl,
2 evokanál olaj, 56,
a tepsihez olaj és zsemlemorzsa.
Hirdetés

Elkészítés:
1. A megmosott rizst 15 percig vízben áztatom- A megtisztított hagymát és a KULENT megdarálom. A káposztalevelek vastag ereit levágom és forrásban lévo vízbe teszem- 3 percig fozöm, majd leszuröm.

2. Nagy tepsit beolajozok és morzsával behintem, majd a hasábokra vágott burgonyát egyenletesen elterítem benne - Elosztom rajta a paprikát és a zöldbabot, végül a megsózott és olajjal összekevert tejföllel lelocsolom.

3. A hagymás darált húst összedolgozom a pirospaprikával, vegetával, kaporral, csomborral és a borssal, majd hozzáadom a lecsöpögtetett rizst.

4. A húsos masszát 4 részre osztom. Egy-egy lecsöpögtetett káposztalevelet félig egymásra helyezek és a tölteléket ráhalmozom, majd szorosan feltekerem, mint a rétest szokás. Két végét úgy hajtom be, hogy ne folyjon ki. A négy tekercset a burgonyán elhelyezem.

5. A tepsit alufóliával szorosan betakarom és elomelegített, közepesen forró sütoben ötven percig párolom. Végül a fóliát leszedem, a tekercseket félreteszem és a burgonyát megpirítom. Tálalás elott a töltöttkáposztatekercseket felszeletelem és a burgonyán elrendezem.
Elkészítési idő: 1,5 óra
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
opelcorsa adatlapjaopelcorsa
Három unokás nagyi vagyok. Már nem dolgozom, élem a nyugdíjas napjaimat. Sokat vagyok az unokáimmal, és sütök főzök nekik. Tavasztól, őszig kertészkedem.
Gasztrokalandor pontok: 890
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:302
2009-02-25 22:35:01

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!