Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
1 csomag réteslap
1 kg őszi- vagy sárgabarack (érett, de még kemény) 75 dkg túró 3 tojás 2-3 csomag vaníliás cukor porcukor ízlés szerint 1 citrom héja reszelve 5 dkg mazsola (elhagyható) maragarin vagy vaj a kenéshez
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
A barackot meghámozom, magját kiveszem, felhasználásig citromos vízben tartom. A túrót összekeverem a porcukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, mazsolával, tojások sárgájával. A tojások fehérjét habbá verem, és óvatosan a túróhoz keverem. A tepsit kivajazom, és kibélelem a réteslapok felével úgy, hogy minden lapot megkenek vajjal. A réteslapra kenem a túrós masszát. A barackot vékony szeletekre vágom, kirakom vele a túró felületét úgy, hogy a barackot kissé a túróba nyomom. A maradék réteslappal befedem, szintén minden lapot megvajazva. 180 fokra előmelegített sütőben rózsaszínűre sütöm kb. 30 perc alatt. Mikor megsült, kockákra vágom, és vaníliás porcukorral meghintve tálalom.
Tanácsok: Készíthető másfajta gyülcsökkel is: pl.alma,szilva.. Ha almával készíted,vékonyan szeleteld rá az almát,szórd meg ízlés szerint fahéjas cukorral. A szilvát félbevágva,szintén fahéjas cukorral megszórva használd. Hidegen is nagyon finom.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:2206 |
2010-04-24 18:25:53 |