Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
Gőz fölött jól átmelegítjük a a hozzávalókat, majd hozzákeverünk 45 dkg lisztet, és egy csomag sütőport. Az így elkészült tésztából négy egyforma cipót készítünk, kinyújtjuk kb. 2 mm vastag lappá, és egy zsírozott lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük egyenként a lapokat.
A vajat, a cukrot, a kakaót kikeverjük, a grízt a két deci tejben megfőzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a kikevert vajhoz. Kell még savanykás lekvár (a legjobb a piros ribizli). Az elkészült és kihűlt lapokból egyet megkenünk a krém felével, rárakjuk a következő lapot, azt megkenjük lekvárral, újabb lap, krém másik fele, még egy lap, és annak a tetejét megszórjuk porcukorral. Egy napig hűtőben pihentetjük, amíg a tésztája megpuhul.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:515 |
2009-03-11 09:28:04 |