Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Egytálételek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Bakonyi borda sertésszelet hozzávalói:
8 db sertésszelet 30 dkg gomba 1 db paprika 1 db paradicsom 1 db vöröshagyma 1 kávéskanál pirospaprika fél deci olaj vagy zsír 20 dkg szalonna 3 evőkanál liszt a húshoz és egy kávéskanál a habaráshoz 2 dl tejföl
Bakonyi sertésszelet képes recept
|
||||||
Elkészítés:
Bakonyi sertésszelet elkészítése:
A felszeletelt húsokat, megsózzuk és megborsozzuk. Az előmelegített zsiradékban aranybarnára sütjük úgy, hogy előtte belisztezzük a húsokat. Összedaraboljuk a vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikát. A húsból kisült zsiradékba belehelyezzük a szalonnát és szép pörcösre sütjük. Ha elkészült belerakjuk a vöröshagymát, megfonnyasztjuk, majd a szeletekre vágott gombát, zsírjára visszapirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Rakunk hozzá egy kevéske pirospaprikát. Összekeverjük. Kb. 10 percig pároljuk, majd visszarakjuk a hússzeleteket és mérsékelt tűzön puhára pároljuk, elfőtt levét kevés vízzel pótoljuk. Elkészítjük a habarást. A tejfölt egy kávéskanálnyi liszttel csomómentesre keverjük, a mártáshoz adjuk és összeforraljuk. Tálaláskor a húsokra öntjük a mártást, s köretként galuskát adunk hozzá.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
id:3438 |
2011-10-02 17:21:19 |