Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Szárnyas
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
1 vöröshagyma
![]() 6 evők. olaj 1 evők. pirospaprika, só ![]() 1 kisk. Univer csemege gulyáskrém vagy pörköltízesítő 1 kisk. Univer csípős Piros Arany vagy Erős Pista 1 mk. Univer fokhagymakrém 1-1 paprika és paradicsom 50 dkg csiperkegomba ![]() 2 dl tejföl ![]() 1 evők. finomliszt 0,5 dl főzőtejszín 50 dkg pulykamellfilé 1 mk. őrölt fekete bors ![]() a körethez: 3 zsemle tej 30 dkg tehéntúró 3 tojás 5-6 evők. finomliszt 2 kisk. só fél csok. kapor
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és lábasban, a fele olajon, kevergetve 2-3 perc alatt aranysárgára pirítjuk. A tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük, majd azonnal - mielőtt a paprika megéghetne - 5 deci vizet ráöntünk. 1 kiskanál sót teszünk bele, a gulyáskrémmel, a Piros Arannyal meg a fokhagymakrémmel fűszerezzük.
A paprikát kicsumázzuk, a paradicsomok szárát kimetsszük, mindkettő húsát kis kockákra vágjuk, és a paprikás alapba szórjuk. Közepes lángon 20 percig főzzük, majd szitán áttörjük. Közben a gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, az ízes lébe szórjuk, 8 percig főzzük. A tejfölt a liszttel és a tejszínnel simára keverjük, a gomba főzőlevéből egy keveset hozzáadunk. Így biztosan nem lesz csomós, amikor a gombához öntöttük. Kevergetve 3 percig forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik. A pulykamellet lapjában kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd rostjaira merőlegesen ugyanilyen vastag csíkokra metéljük. A maradék olajat széles szájú serpenyőben 1 perc alatt megforrósítjuk, a húst beledobjuk, kevergetve, nagy lángon 3 perc alatt megpirítjuk. Ekkor fél kiskanál sóval meg 1 mokkáskanál borssal ízesítjük, még 3 percig pirítjuk, végül a paprikás gombamártásba keverjük. A körethez a zsemlét hideg tejbe vagy vízbe áztatjuk, kifacsarjuk. A szitán áttört túrót, a tojásokat meg a lisztet hozzáadjuk, 1 kiskanálnyi sót szórunk bele, a fölaprított kaporral fűszerezzük. Ezután a maradék sóval ízesített vízbe szaggatjuk ugyanúgy, mint a hagyományos galuskát. Ha feljött a víz tetejére, még 2 percig főzzük, végül leszűrjük. Célszerű folyó hideg víz alatt egy kissé leöblíteni, nehogy ragacsos legyen, majd 1-2 evőkanál olajjal összekeverni. Tálaláskor a gombás pulykaragu mellé halmozzuk.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
id:1364 |
2009-11-23 14:02:22 |