Navigáció: Címlap Receptek Húsételek Szárnyas Bakonyi pulykaragu túrós galuskával

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Szárnyas

2

Bakonyi pulykaragu túrós galuskával

Hozzávalók:
1 vöröshagyma
6 evők. olaj
1 evők. pirospaprika,
1 kisk. Univer csemege gulyáskrém vagy pörköltízesítő
1 kisk. Univer csípős Piros Arany vagy Erős Pista
1 mk. Univer fokhagymakrém
1-1 paprika és paradicsom
50 dkg csiperkegomba
2 dl tejföl
1 evők. finomliszt
0,5 dl főzőtejszín
50 dkg pulykamellfilé
1 mk. őrölt fekete bors

a körethez:
3 zsemle
tej
30 dkg tehéntúró
3 tojás
5-6 evők. finomliszt
2 kisk. só
fél csok. kapor
Hirdetés

Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és lábasban, a fele olajon, kevergetve 2-3 perc alatt aranysárgára pirítjuk. A tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük, majd azonnal - mielőtt a paprika megéghetne - 5 deci vizet ráöntünk. 1 kiskanál sót teszünk bele, a gulyáskrémmel, a Piros Arannyal meg a fokhagymakrémmel fűszerezzük.
A paprikát kicsumázzuk, a paradicsomok szárát kimetsszük, mindkettő húsát kis kockákra vágjuk, és a paprikás alapba szórjuk. Közepes lángon 20 percig főzzük, majd szitán áttörjük.
Közben a gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, az ízes lébe szórjuk, 8 percig főzzük. A tejfölt a liszttel és a tejszínnel simára keverjük, a gomba főzőlevéből egy keveset hozzáadunk. Így biztosan nem lesz csomós, amikor a gombához öntöttük. Kevergetve 3 percig forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik.
A pulykamellet lapjában kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd rostjaira merőlegesen ugyanilyen vastag csíkokra metéljük. A maradék olajat széles szájú serpenyőben 1 perc alatt megforrósítjuk, a húst beledobjuk, kevergetve, nagy lángon 3 perc alatt megpirítjuk. Ekkor fél kiskanál sóval meg 1 mokkáskanál borssal ízesítjük, még 3 percig pirítjuk, végül a paprikás gombamártásba keverjük.
A körethez a zsemlét hideg tejbe vagy vízbe áztatjuk, kifacsarjuk. A szitán áttört túrót, a tojásokat meg a lisztet hozzáadjuk, 1 kiskanálnyi sót szórunk bele, a fölaprított kaporral fűszerezzük. Ezután a maradék sóval ízesített vízbe szaggatjuk ugyanúgy, mint a hagyományos galuskát.
Ha feljött a víz tetejére, még 2 percig főzzük, végül leszűrjük. Célszerű folyó hideg víz alatt egy kissé leöblíteni, nehogy ragacsos legyen, majd 1-2 evőkanál olajjal összekeverni. Tálaláskor a gombás pulykaragu mellé halmozzuk.
Elkészítési idő: 1 óra
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
deaside adatlapjadeaside
A dolgokat néha nem azért nem merjük megcsinálni, mert nehezek, hanem azért nehezek, mert nem merjük megcsinálni őket.
Gasztrokalandor pontok: 4000
Kedvencekhez adta (2):
mano
Angelus70
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:1364
2009-11-23 14:02:22

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!