Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
A piskótalapból 4db 10 cm átmérőjű kört vágunk, ezekre egy-egy gombóc fagylaltot helyezünk a közepére, de hagyjunk 1-2 centit a szélén. Tálcára helyezzük, fóliával lefedjük őket és mehetnek a mélyhűtőbe.. A tojásfehérjéket habverővel félig felverjük, majd hozzáadjuk a sót és a cukrot utána addig verjük, míg kemény, sűrű, fényes habbá válik. Melegítsük elő a sütőt 220-230°C-ra. A tojáshabot (meringue) habzsákba töltjük – akinek nincs otthon, az egy sima zacskóba tegye és vágja ki egy csúcsát – és teljesen befedjük vele a tésztát és a fagyit. Forró sütőbe dobjuk, 5 perc alatt enyhén megbarnul, díszíthetjük csokiforgáccsal vagy gyümölccsel és azonnal tálalhatjuk!
Tipp: a bátrabbak a vendégek szeme láttára süthetik meg a habot karamellizáló pisztollyal. Rendkívül látványos!
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák
![]()
Cimkék
![]() |
||||||
id:898 |
2009-10-16 16:42:40 |