Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Egytálételek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
25 dkg szárazbab
60 dkg marhalábszár 3 evőkanál olaj 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 csapott evőkanál pirospaprika 1 paradicsom 1 zöldpaprika 1 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa egy kevés zeller só
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
A babot előző este hideg vízbe áztatjuk. A húst felkockázzuk. Az apróra vágott vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymát az olajon megfuttatjuk. A húst hozzáadjuk, megpirítjuk és a tűzről levéve a pirospaprikát is belekeverjük. A paprikát és a lehéjazott paradicsomot apróra vágjuk, majd a húshoz adjuk. Egy kevés vízzel pároljuk. A levétől lecsöpögtetett babot az apróra vágott zöldséggel együtt enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor a hús is és a bab is már majdnem puhára főtt, összeöntjük, vízzel felengedjük, és puhára főzzük. Csipetkét főzünk bele. Csípős paprikával ízesíthetjük.
Elkészítési idő:
3 óra
|
||||||
Kategóriák:
|
||||||
id:1076 |
2009-11-01 10:50:27 |