Navigáció: Címlap Receptek Levesek Az erőt adó húsleves a’la Ledni

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Levesek

1

Az erőt adó húsleves a’la Ledni

Hozzávalók:
l/4 tyúk,
1 szelet marha oldalas
2 csonttal cc.70 dkg
6 db kb. 10 cm-es-re vágott velőscsont cc.70-80 dkg (vagy 1 nagy)
3 l víz,
1 hagyma,
3 szál sárgarépa,
2 szál fehérrépa,
1 karalábé,
1 zellergumó,
1 csomó petrezselyem,
kis darab gyömbér,
szemes bors,
.
Leves betét: Bajor óriás májgombóc
Hozzávalók: 6 személyre
30 dkg csirkemáj
20 dkg darált marhahús
só,majoranna
2 csipet őrölt feketebors,
1 db egész tojás,
1 db zsemle,
1 cs petrezselyem zöldje
Annyi zsemlemorzsa,vagy gríz, hogy formázható állagú legyen
A darált májat, marhahúst jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sót, borsot, majorannát, 1 db egész tojást és annyi zsemlemorzsát,( vagy grízt ) hogy óriás gombócokká tudjuk formázni. A forrásban lévő sós vízben 30-35 percig lassú tűzön főzzük, ezután a megfőtt gombócot tányérba tálaljuk majd rámerjük a forró húslevest.
Az erőt adó húsleves a’la Ledni képes recept
Elkészítés:
Az erőt adó húsleves a’la Ledni, -ami lehet egy komplett ebéd

A feldarabolt husokat és a velőscsontot(a velőscsont mindkét felét sóba mártjuk, így a velő nem esik ki )hideg vízben főni tesszük, ha forr, a szürkés habot leszedjük, a megtisztított zöldséget, fűszert hozzáadjuk. Lassú tűzön 2-3 órán át főzzük gyöngyözően.Sózásra figyelni,.mert a velőscsont végeit sóztuk.

A velőhöz pirítost készítünk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk és előételként elfogyasztjuk
A levesben főtt húst tálalhatjuk valamilyen mártással (kapor, sóska,..)vagy harmadik fogásként

A nagy bajor májgombóc:
Annyi zsemlemorzsa,vagy gríz,hogy formázható állagú legyen.
A darált májat, marhahúst jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sót, borsot, majorannát, 1 db egész tojást és annyi zsemlemorzsát,( vagy grízt ) hogy óriás gombócokká tudjuk formázni.Pihentetjük, kb.1/4 órát hűtőben. A forrásban lévő sós vízben 30-35 percig lassú tűzön főzzük, ezután a megfőtt gombócot tányérba tálaljuk majd rámerjük a forró húslevest.
Elkészítési idő: 3 óra
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
ledni adatlapjaledni
Egy kellemes utazást ajánlok az ízek világában. - Amikor az ízek a fontosak és nem a kilók.
Gasztrokalandor pontok: 550
Kedvencekhez adta (1):
ledni
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:1849
2010-01-31 22:30:43

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!