Navigáció: Címlap Receptek Húsételek Sertés Angol szalonna

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Sertés

Angol szalonna

Hozzávalók:
Hozzávalók 1 kg elkészítéséhez:
1 kg bőrös karaj,
30 dkg pác
Hirdetés

Elkészítés:
A sonkasertések bőrös karajából úgy készítjük, hogy a karajról a csontot teljesen lefejtjük, ügyelve arra, hogy a húst sehol be ne vágjuk. A húshoz viszonyítva, a bőrön csak egyharmad rész zsiradék lehet. Ezután a pác sóval minden oldalán jól bedörzsöljük, majd így 3-4 napig állni hagyjuk és páclébe rakjuk. Hat-nyolc napi érlelés után a pácléből kiszedjük, jól lemossuk, lecsurgatjuk,széleit szépen leparírozzuk (körbefaragjuk, formázzuk) és középen keresztben kettévágjuk. Zsinegre felfűzzük, hűtőbe téve két-három napig szikkadni hagyjuk, majd száraz füstre helyezzük. Szép vörösbarnára füstöljük. Füstölés után két-három nap múlva fogyaszthatjuk.
Elkészítési idő: 2 óra
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
Bártfai Laci bácsi adatlapjaBártfai Laci bácsi

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!

Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Gasztrokalandor pontok: 663
Bártfai Laci bácsi bannere
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:1221
2009-11-07 14:35:24

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!