Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Sertés
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Hozzávalók 1 kg elkészítéséhez:
1 kg bőrös karaj, 30 dkg pác só
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
A sonkasertések bőrös karajából úgy készítjük, hogy a karajról a csontot teljesen lefejtjük, ügyelve arra, hogy a húst sehol be ne vágjuk. A húshoz viszonyítva, a bőrön csak egyharmad rész zsiradék lehet. Ezután a pác sóval minden oldalán jól bedörzsöljük, majd így 3-4 napig állni hagyjuk és páclébe rakjuk. Hat-nyolc napi érlelés után a pácléből kiszedjük, jól lemossuk, lecsurgatjuk,széleit szépen leparírozzuk (körbefaragjuk, formázzuk) és középen keresztben kettévágjuk. Zsinegre felfűzzük, hűtőbe téve két-három napig szikkadni hagyjuk, majd száraz füstre helyezzük. Szép vörösbarnára füstöljük. Füstölés után két-három nap múlva fogyaszthatjuk.
Elkészítési idő:
2 óra
|
||||||
id:1221 |
2009-11-07 14:35:24 |