Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
Bemelegítem a sütőt 190 fokra, és kibélelem a muffintepsi horpadásait egy-egy papírkapszlival. Mialatt melegszik a sütő, összeállítom a tésztát.
A kétféle lisztet, a sütőport meg a szódabikarbónát összekeverem egy tálban. Aztán a mozsaramban finomra töröm a diót, majd a szegfűszeget, és mindkettőt a lisztes elegyhez adom. Hogy még illatosabb legyen, beleszórom az őrölt fahéjat, és reszelek rá egy kevés szerecsendiót is. Ezután előkészítem a sárgarépát. Körömkefével alaposan megcsutakolom a meleg vizes csap alatt, majd lereszelem a kézi reszelő nagy lyukú oldalán, egyenesen a diós-fűszeres lisztbe. Jöhet egy másik tál. Ebben kézi habverővel alaposan összekavargatom a tojást, a tejet, az olajat és a barna cukrot. A tojásos – tejes – olajos - cukros masszát átöntöm a lisztes tálba, és fakanállal hamar összedolgozom a tésztát. Végül a kész tésztát kanállal a muffintepsi papírral bélelt horpadásaiba adagolom, és kb. 35 perc alatt megsütöm . Ha a beléjük szúrt tűre már nem tapad ragacsos tészta, készen vannak. 12 muffin lesz belőle.
Elkészítési idő:
1,5 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:2191 |
2010-04-24 10:23:38 |