Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
25 dkg krumpli
só 1 ek. citromlé 1 ek. barack lekvár 1 késhegynyi fahéj 20 dkg liszt 1 csg sütőpor 3 dkg puha vaj 6 dkg túró 1 tk. vaníliás cukor A tészta lekenéséhez:1 tojás sárgája Továbbá a megsült tészta kenéséhez: 1 ek. barack lekvár mandulapehely porcukor Tepsi a sütéshez,valamint sütőzsírpapír
Almával töltött táska képes recept
|
||||||
Elkészítés:
1.
A krumplit héjában főzzük meg sós vízben. A vizet öntsük le,párologtassuk ki,hámozzuk meg és nyomjuk át krumplinyomón. 2. Hámozzuk és negyedeljük az almát,magozzuk ki,kockázzuk fel. Csöpögtessük meg citromlével,forgassuk hozzá a fahéjat és a barack lekvárt. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral. 3. Keverjük el a lisztet a sütőporral,szitáljuk a krumplira. Adjuk hozzá a vajat,a túrót,a vaníliás cukrot és gyúrjuk össze sima tésztává. 4. Tegyük a tésztát belisztezett munkalapra és nyújtsuk ki ne túl vékonyra. Szúrjunk ki a tésztából egy pohárral kb. 10 cm-es köröket. 5. Halmozzuk a kör egyik felébe az almás masszát,a szélét hagyjuk szabadon. Hajtsuk félbe a köröket,a szélét nyomkodjuk le. Rakjuk a táskákat az előkészített tepsire,kenjük le tojással,majd tegyük a sütőbe. Sütési hő(előmelegített): elektromos sütő:180 fok,hőlégkeverés:160 fok,gázhőfok:2. Sütési idő:20 perc. A megsült tésztát lekenjük lekvárral,megszórjuk mandulával és egy picit vissza tesszük a sütőbe. Felét így készítettem,a másik részét pedig sütés után csak porcukorral hintettem meg.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák:
|
||||||
id:2902 |
2010-10-21 21:44:09 |