Navigáció: Címlap Receptek Tészták Almás táska

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Tészták

Almás táska

Hozzávalók:
Hozzávalók a 12 db táskához:
6o dkg liszt
11 dkg cukor
csipet
2 dkg tejpor
4 teáskanál porélesztő
1 tojás
3 dl víz
6 dkg vaj
A töltelékhez:
4 db nagy alma
15 dkg cukor vagy méz ízlés szerinti mennyiségben
csipet só
110 ml víz
1 evőkanál citromlé
4 dkg étkezési keményítő
40 ml víz
2 dkg vaj
Almás táska képes recept
Elkészítés:
A tésztához egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sót, a tejport és a porélesztőt.
Egy bögrében villával összekeverjük a szobahőmérsékletű vizet a tojással, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez és összegyúrjuk, amíg a tészta össze nem áll.
Hozzáadjuk a puha vajat és sima, rugalmas tésztát dagasztunk.
Folpackkal letakarjuk, majd 50-60 percig kelesztjük, ezalatt a tészta kb. duplájára növekszik.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket.
Az almákat meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk.
Egy lábasba tesszük a cukorral, a sóval, a 110 ml vízzel, valamint a citromlével együtt és felforraljuk.
Egy kis csészében csomómentesre keverjük a keményítőt a 4 ml vízzel, majd hozzákeverjük az almához és tovább főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ezután levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat amíg az teljesen el nem olvad.
Hagyjuk kihűlni.
A megkelt tésztát 12 egyforma részre osztjuk, ezekből gombócokat formázunk és néhány percig pihentetjük.
Ezután egyenként kb. 12x14 cm-s téglalap alakúra nyújtjuk őket.
Középre 1-2 evőkanálnyi tölteléket halmozunk, és egyik szélén ujjnyi széles csíkokat vágunk derelyemetszővel.
Az egybenmaradt részt ráhajtjuk a töltelékre,
majd mégegyszer áthajtjuk a tésztát a csíkozott részre.
Ezután a tésztát megfordítva egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
A műveletet megismételjük mindegyik tésztagombóccal.
A tepsin egymástól 2-3 ujjnyi távolságra tesszük, és amint egy tepsi megtelt, lazán takarjuk le folpackkal, így hagyjuk újra duplájára kelni a táskákat, kb. 45 perc alatt.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A tésztát megkenhetjük tojással a sütés előtt,kristálycukorral megszórhatjuk és 12-15 perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő: 1,5 óra
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
kelt,  tészta,  alma,  finom
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
Edit adatlapjaEdit
Házas vagyok,2 leánygyermekes anyuka és 3 fiú unokás nagymama.
Gasztrokalandor pontok: 34206
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:2983
2010-12-28 19:51:58

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!