Navigáció: Címlap Receptek Desszertek Almás-morzsás

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Desszertek

1

Almás-morzsás

Hozzávalók:
Morzsához: 10 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg barna cukor (vagy fruktóz), 1 tk fahéj. Töltelékhez: 4 alma, 2 ek citromlé, 1/2 tk fahéj, 1 ek cukor (vagy fruktóz), esetleg néhány darab ánizs, fél tk őrölt szegfűszeg.
Almás-morzsás képes recept
Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk és felvágjuk vékony gerezdekre. Egy kicsi, de mély tepsit kivajazunk, majd az alma szeletekkel megtöltjük. Lelocsoljuk a citromlével, megszórjuk a cukorral, fahéjjal (és esetleg szegfűszeggel, ánizzsal).
A lisztet eldolgozzuk a fahéjjal. A vajat kis kockákra vágjuk majd az ujjainkkal morzsássá dolgozzuk, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük.
Az almaszeleteket megszórjuk a morzsával, és 180 fokra előre bemelegített sütőben kb 30-35 percig aranysárgára sütjük.Melegen tálaljuk.

Tálalhatjuk vanília mártással, tejszínnel vagy fagylalttal is.

Hagyományosan Angliában a töltelékből először egy kompótot készítenek (azaz kb 5 percre felforralják az almát a cukorral és 1ek vízzel), és ezt szórják meg a morzsával. Ezzel a módszerrel kevesebb sütésre van szükség – de magasabb hőmérsékleten sütjük. (200-220 fokon kb 15-20 percig)
Elkészítési idő: 45 perc
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
tiktak76 adatlapjatiktak76

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!

Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Gasztrokalandor pontok: 2560
Kedvencekhez adta (1):
szilvia22
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:1024
2009-10-27 20:25:26

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!