Navigáció: Címlap Receptek Desszertek Almás lepény

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Desszertek

Almás lepény

Hozzávalók:
40 dkg liszt
20 dkg vaj
4 ek cukor
1 dl tejföl
2 tojás
A töltelékhez:
1 kg alma
15 dkg cukor
5 dkg dió
fahéj
Hirdetés

Elkészítés:
A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, egy csipetnyi sót, és a tejfölt, és gyúrható tésztát készítünk belőle. A tésztából 2 cipót formálunk, és fél órán át hűvös helyen pihentetjük. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, megcukrozzuk és fahéjjal ízesítjük. Az egyik cipót lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. Rászórjuk a darált diót, majd eloszlatjuk rajta a kicsavart almatölteléket. Ezután kinyújtjuk a másik tésztacipót is, és ezzel fedjük be a sütit. A tetejét megkenjük tojásfehérjével, és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten megsütjük.
Elkészítési idő: 1,5 óra
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
Szandra adatlapjaSzandra

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!

Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Nem vesz részt pontgyűjtésben
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:104
2009-01-13 17:14:35

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!