Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Egytálételek
|
||||||
Hozzávalók:
25 dkg pulykamell filé
1 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 25 dkg savanyú káposzta 1 nagyobb alma 2 babérlevél 2 tk őrölt kömény 1 tk pirospaprika
Almás-káposztás pulykakockák képes recept
|
||||||
Elkészítés:
1. Felkockázzuk a pulykamellet, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon teflonedényben hirtelen kisütjük. Utána kiszedjük, ha szükséges, akkor még egy nagyon kevés (kb. fél evőkanál) olajat öntünk az edénybe.
2. Erre rádobjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát és fokhagymát. 3. Ha kicsit megüvegesedett, rászórjuk a paprikát, és pár kavargatás után hozzáadjuk a savanyú káposztát a köménnyel és babérlevéllel. Ha szükséges, öntünk alá még egy kis vizet, és közepes lángon kb. 45 percig főzzük. 4. Közben kockára vágjuk az almát, és ezt is a káposztához tesszük. (Az alma fajtájától függ, hogy milyen hamar puhul meg, a legtöbb fajtának kb. 10 perc bőven elég.) 5. Ha készen van a káposzta, és az alma is megpirult, akkor visszatesszük az edénybe a pulykakockákat, és beleforgatjuk a raguba.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
Beküldte:
|
||||||
id:1466 |