Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Szárnyas
|
||||||
Elkészítés:
1. A pulykacombot megmossuk, szárazra töröljük. Sóval-borssal bedörzsöljük, a bőrét beirdaljuk.
2. Egy tepsit kikenünk zsírral, beletesszük a pulykát, mellé a rozmaringgallyakat, öntünk alá egy ujjnyi vizet, lefedjük, és előmelegített sütőbe téve 1 órán át sütjük. 3. A hagymákat megpucoljuk, és nyolcadokra vágjuk. 4. Egy óra elteltével kihúzzuk a madarunkat a sütőből, kanalazunk rá egy kicsit a saját szaftjából, és mellétesszük a felszeletelt hagyma nyolcadokat. Ha szükséges, egy pici vizet önthetünk alá, hogy a hagyma ne kapjon oda. 5. Lefedjük, és fél órára visszatoljuk a sütőbe. 6. Az almákat megmossuk, és cikkelyekre vágjuk, vagy felkarikázzuk. 7. Fél óra elteltével kihúzzuk a tepsit, locsolgatjuk kicsit a pulykát a lével, és a hagymákra tesszük az almát. 8. Visszafedjük, és újabb fél órát sütjük az egészet. 9. Fél óra elteltével kivesszük a sütőből. Akkor jó, ha a húsba könnyen beleszalad a villa, a hagyma és az alma pedig összeesett, és összesült. Ha ilyen állapotban van, akkor a pulykacomb tetejét lekenjük egy pici mézzel, és 10 percre fólia nélkül visszatoljuk, hogy szépen megpiruljon.
Elkészítési idő:
2 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
Beküldte:
|
||||||
id:2150 |