Navigáció: Kezdőlap Receptek Húsételek Szárnyas Almás-hagymás pulykasült

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Szárnyas

1
1

Almás-hagymás pulykasült

Hozzávalók:
1 egész pulykacomb (1-1,5kg)
5 közepes fej hagyma
5 nagy alma
2 ek kacsazsír
2 rozmaring ágacska (vagy 2 tk szárított rozmaring)

bors
Almás-hagymás pulykasült képes recept
Elkészítés:
1. A pulykacombot megmossuk, szárazra töröljük. Sóval-borssal bedörzsöljük, a bőrét beirdaljuk.
2. Egy tepsit kikenünk zsírral, beletesszük a pulykát, mellé a rozmaringgallyakat, öntünk alá egy ujjnyi vizet, lefedjük, és előmelegített sütőbe téve 1 órán át sütjük.
3. A hagymákat megpucoljuk, és nyolcadokra vágjuk.
4. Egy óra elteltével kihúzzuk a madarunkat a sütőből, kanalazunk rá egy kicsit a saját szaftjából, és mellétesszük a felszeletelt hagyma nyolcadokat. Ha szükséges, egy pici vizet önthetünk alá, hogy a hagyma ne kapjon oda.
5. Lefedjük, és fél órára visszatoljuk a sütőbe.
6. Az almákat megmossuk, és cikkelyekre vágjuk, vagy felkarikázzuk.
7. Fél óra elteltével kihúzzuk a tepsit, locsolgatjuk kicsit a pulykát a lével, és a hagymákra tesszük az almát.
8. Visszafedjük, és újabb fél órát sütjük az egészet.
9. Fél óra elteltével kivesszük a sütőből. Akkor jó, ha a húsba könnyen beleszalad a villa, a hagyma és az alma pedig összeesett, és összesült. Ha ilyen állapotban van, akkor a pulykacomb tetejét lekenjük egy pici mézzel, és 10 percre fólia nélkül visszatoljuk, hogy szépen megpiruljon.
Elkészítési idő: 2 óra
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Beküldte:
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
zsozsanna adatlapja zsozsanna
akár milyen étel ha finoman van elkészítve az csak jó lehet
Gasztrokalandor pontok:

6705

Kedvencekhez adta (1):
erzsoka19550920
Elkészítette (1):
zsozsanna
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:2150
 
 Receptek RSS
 Vendéglátóhelyek RSS
 Csatlakozz a klubhoz (iwiw)
 Kövess minket a twitteren is

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!

Újdonságok az oldalon

Új kinézetet kapott az oldal!
Ez volt az "átalakítás" első lépése. Kicsit csiszolgatjuk még, és utána jöhet következő lépés. Ha hibát találtok kérlek jelezzétek a fórumon. Köszönjük!

 

Új, mártások kategóriával bővült a recepttár!

 

Minden recepthez további 2 képet is fel lehet tölteni. Pontokat továbbra is a "Főkép"-re kaptok. Reméljük így recepttáratok még színesebbé válik.