Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
1) 5 tojásból piskótát sütünk egy közepes méretű tepsiben.
2) A lisztből, margarinból, cukorból, tojásból, kakaóporból, szalalkáliból és a tejből jól nyújtható puha tésztát készítünk, és 2 lapot nyújtunk belőle. Annak a tepsinek a vajazott-lisztezett hátulján, amiben a piskótát sütöttük, megsütjük. Krém: A lisztből és tejből besamelt főzünk. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarjuk, és összekeverjük a kihűlt besamellel. Belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét is. Végül összeállítjuk a sütinket. Alulra került az egyik kakaós lap. Megkenjük a krémmel. Erre jön a piskóta, amit megint megkenünk krémmel. Majd a tetejére jön a második kakaós lap. A szépség kedvéért még csokival is be lehet vonni az egészet.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák
![]()
Cimkék
![]() |
||||||
id:2259 |
2010-04-28 22:14:45 |