Navigáció: Címlap Programajánló Lejárt események 2010.02.18. - Torkos Csütörtök 2010

Lejárt események

2010.02.18. - Torkos Csütörtök 2010

Programajánló - Lejárt események

A magyar néphagyomány és szokásrend egyik kiemelt jelentőségű időszaka a Farsang. Ez a Húsvétot megelőző, Vízkereszttől Hamvazószerdáig tartó, váltakozó hosszúságú időszak számos érdekes, már-már elfeledett népszokásnak ad teret. Ilyen például a Farsang elejét jelző "regélő hétfő" vagy a "farsang farkát" jelölő három jeles nap, a Húshagyó Kedd, a Hamvazó Szerda és a Torkos Csütörtök. Az egyik ilyen népszokás felelevenítésével, a Hamvazó Szerdát követő Torkos Csütörtök újjáélesztésével szeretnénk ráirányítani a figyelmet a hagyományok csodás tárházára. Torkos Csütörtökön – annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő Hamvazó Szerdát követően ünnepeljük – ismét szabad volt húst fogyasztani, sőt bizonyos területeken a csütörtöki torkoskodás "kötelező" volt, már csak a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is.

2010-ben ismét lehetőségünk lesz féláron kipróbálni a kiszemelt éttermet a Torkos Csütörtök keretein belül.  A programot az elmúlt években is nagy siker övezte, és évről-évre bővül a résztvevő éttermek száma, így nekünk csak ki kell szemelni a helyet, és élvezni az ízeket.

A lista január közepétől megtekinthető az alábbi oldalon:

http://www.menjunkenni.hu/

Időpont: 2010. február 18.

Helyszín: a résztvevő éttermek közül bármelyik (esetleg több is:))

 

 

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!