2010.04.24. - Sajt szabadegyetem borkóstolóval

Programajánló - Lejárt események

A Magyar Sajtkészítők Kézműves Céhe és a Vinoport.hu először rendezi meg közösen sajtismereti kurzusát a Budai Várban. Ma már nem számít nagy hírnek, hogy a hazai borászat forradalmi változáson ment át az utóbbi évtizedekben. Azt viszont valószínűleg nem olyan sokan vették észre, hogy jelenleg hasonló módon keresi útját a magyar sajtkultúra is. A külföldről beáramló minőségi sajtok és a hazai tömegtermékek mellett magyar sajtmesterek egy kis csoportja keresi egyre határozottabban az autentikus és egyedi magyar sajt útját.


Program

10:00-11:00
Bevezető – a tej feldolgozásának és táplálkozás élettani jelentőségének ismertetése, a tej összetevőinek és egyéb tejtermékek bemutatása

11:00-12:00
Sajt és gasztronómia, sajtbüfé – friss sajtok, zsendice, orda, krémsajt, lágy sajtok, félkemény sajtok (tehén, kecske, juh), gomolya, krémjoghurt, édes tejsavóval élesztett hagyományos kenyér és etyeki sonkakóstoló Árpás Lászlóval

12:00-15:00
Sajtkészítés alapelvei – technológiák, érési folyamatok, sajtismeret

15:00-16:00
Sajtkóstoló magyar borokkal párosítva - Vinoport

A tervezett borsor:
Pannonhalmi Apátsági Pincészet – Sauvignon Blanc 2009 (Pannonhalmi borvidék)
Györgykovács Imre – Somlói Furmint 2008 (Somlói borvidék)
Benedek Péter – Rosé 2009 (Mátrai borvidék)
Villa Tolnay – Kékfrankos 2007 (Csobánc, Badacsonyi borvidék)
St. Andrea – Merengő Bikavér 2005 (Egri borvidék)
Béres Szőlőbirtok és Pincészet – Magita 2008 (Tokaji borvidék)

A helyszínen szakmai tanácsadást nyújtunk a sajtok felhasználására, tárolására vonatkozóan.

Sajtismereti előadók:

Kiss Ferenc (tejipari technológus) – Kiss Házisajt Manufaktúra, Körösladány
Mircz Nárcisz (vegyészmérnök) – Nárcisz Birtok, Debrecen
Sándor Tamás (sajtmester) – Bükki Kézműves Sajt és Gasztronómia, Eger

Helyszín:
Királyi Borház és Pincemúzeum
Budapest, Budavár, Szent György tér Nyugati sétány
www.kiralyiborok.com

A kurzus ára: 14 900 Ft/fő

Jelentkezni lehet:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.


Jegyvásárlás:

Café Sempre - 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 1.
(Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 7:00-20:00, szombaton 10:00-18:00, vasárnap zárva)

Amennyiben Ön átutalással szeretne fizetni, kérjük, jelezze szándékát az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. e-mail címen.


Google Map
ContentMap by Turismo.eu

Legújabb hozzászólások

Legújabb fórumbejegyzések

  • Válasz: Részt vehetek-e? - Nyereményjáték

    Szia Eliza27, Sajnos a magas nemzetközi postaköltség miatt a kiírt játéka...

    (Írta: mano) - 2010. 05 24. hétfő, 22:26

  • Részt vehetek-e? - Nyereményjáték

    Részt vehetek a nyereményjátékban, ha Ukrajnában lakok?

    (Írta: eliza27) - 2010. 05 24. hétfő, 21:45

  • Válasz: Nem kaptam meg a pontokat. - Hibabejelentés

    Szia, Abban az esetben nem ad pontot a rendszer a meghívó küldésére, ha a...

    (Írta: mano) - 2010. 05 17. hétfő, 09:43

  • Nem kaptam meg a pontokat. - Hibabejelentés

    Május l6.án és l7.én a meghívásért járó pontokat nem írták jóvá. Üdvözlette...

    (Írta: vargasandorne) - 2010. 05 17. hétfő, 08:37

  • Válasz: pont levonás - Hibabejelentés

    Szia, Köszönöm, hogy visszajeleztél. Remélem a jövőben nem fordul elő ily...

    (Írta: mano) - 2010. 05 09. vasárnap, 17:54

Újdonságok az oldalon

Új, mártások kategóriával bővült a recepttár!

 

Minden recepthez további 2 képet is fel lehet tölteni. Pontokat továbbra is a "Főkép"-re kaptok. Reméljük így recepttáratok még színesebbé válik.

 

A receptek részleteinél mostmár megjelenik, hogy ki készítette el, és ki tette a kedvencei közé.

 

Lecseréltük a fórumot egy könnyebben kezelhetőre. Használjátok bátran, és várjuk az ötleteket! ;)

 

Felhasználó követése funkcióval bővült az oldal!
Jelöld kedvencnek a legjobb receptek feltöltőit, így könnyen követheted legújabb feltöltéseit.

 

 

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!