Gasztrokalandok

Dzsungel Étterem

Írta: Szandra

Búcsúparti. Szomorúan hangzik, de mégsem volt az. Megmondom őszintén, szívemhez nőtt a Dzsungel Étterem. Először jártam itt azon az estén, amikor lezárult életemnek egy meghatározó korszaka. És elkezdődött egy új…
Korpi barátném szervezte a randit. Ezúton is köszönöm neki! És ott voltak az ex-kollégák, barátok.

Bővebben: Dzsungel Étterem

   

Dzsungel Étterem 2

Írta: kiskorpás

Mélytengeri merülés, piranhák, mumifikálódott búvárkund és egy kétevezős csónak korhadó alja várt minket, miután a pincér készségesen asztalunkhoz kísért. Oxigénpalackra nem volt szükségünk, ugyanis a nemdohányzó részén voltunk a tengernek.
A dohányosoknál viszont megelevenedett kampókezű Jack, ahogy éppen a kincsért tiplizik a lépcsőn a vendégek között. Falambéria, sejtelmes homály és exit kijáratok helyett, exit kötelek lógtak innen-onnan, menekülési útvonalként. Szóval a füstösöket még csak el sem süllyesztették! Miért a dohányos rész hangulatosabb?

 

Bővebben: Dzsungel Étterem 2

   

Bonfini – Miskolctapolca

Írta: Szandra

Augusztusban Miskolctapolcán jártunk, és persze hogy nem bírtunk ellenállni a kísértésnek, kipróbáltunk néhány helyi éttermet. Első esténken terepszemlét tartottunk. Úgy döntöttünk, kipróbáljuk a Kikelet Panzió Bonfini néven futó éttermét. A hely kifejezetten igényes és ízléses. Mindez igaz a kialakítására, berendezésére, és nem utolsósorban a kínálatára is.
A kis kerthelységbe kísért minket a felszolgáló. Nem a megszokott bécsi szelet, juhsajttal töltött gomba stb. (amit egyébként imádokJ) menüsor fogadott minket, ami meglepetést is okozott, ennek megfelelően elég sokáig tartott a választás. Szerencsére a pincér nagyon kedves, türelmes és mosolygós volt. Azt hiszem, ez elég ritka manapság. Plusz pont ezért nekik ezért!
Végül azért sikerült dönteni, bár rögtön megbeszéltük, hogy ha kellemesen végződik a vacsora, akkor ide még el kell jönnünk kipróbálni néhány különlegességet.

 

Bővebben: Bonfini – Miskolctapolca

   

Cherry Gösser söröző és étterem - Eger

Írta: Szandra

Hétvégén Egerben kirándultunk. Igazán hangulatos, kedves kis város. Talán a keszekusza, szűk, macskaköves kis utcái miatt. Na és persze ha már ott jártunk felmértük a terepet, mit tud nyújtani a város a gasztronómia hódolóinak.

Bővebben: Cherry Gösser söröző és étterem - Eger

   

Taverna Dionysos

Írta: kiskorpás

Asztalfoglalás a Taverna Dionysosban. Séta a Belgrád rakparton, egészen a 16-ig. Fél kilencre oda is értünk, de a hely annyira zsúfolásig tele, hogy félő, az asztalfoglalásból nem lesz semmi. Mikor belépünk mégis kapunk egy 60*60 centis asztalt, ahol hárman még csak-csak, de négyen max egymás ölében férnénk el. A lényeg, hogy hárman vagyunk. Brigi próbál a pincér lelkére hatni, hogy mégiscsak illőbb lenne egy olyan asztal, ahol enni is tudunk, mire megkapjuk, hogy az összes asztaluk ekkora, de ha esetleg befáradunk a teraszról, kapunk egy nagyobb asztalt. Mi inkább a levegős részt preferáljuk és összetöpörödünk olyan picire, hogy akár kis Kalánka nénik is lehetnénk hátunkon apró kis pitákkal.
   

Bővebben: Taverna Dionysos

   

Lenoteca

Írta: kiskorpás

Péntek esti körutunk ezúttal a L’enoteca borbárba vezetett. Az Erzsébet híd és a Lánchíd között elhelyezkedő borbár nemcsak a borok széleskörű kínálatával kápráztatja el a betévedőt, de a látvány sem elhanyagolható annak, akinek sikerült a bejárattal szembeni széket elhappolnia.

Bővebben: Lenoteca

   

Holduvar

Írta: kiskorpás

Szombat este. Margitsziget. A zenélő kút mellett haladunk el kolléganőmmel - Szandrával-, akivel elhatároztuk, hogy kicsit kirúgunk a hámból. Az éjszakában csak mozgó, vagy éppen mozdulatlan pontokat pillantunk meg a kút mellett, majd kiderül, hogy a fűbe telepedett fiatalság az, ki-ki párjával, vagy nagyon társasággal.


Bővebben: Holduvar

   

Náncsi néni és az ő túrógombóca

Írta: Szandra

Úgy esett a dolog, hogy nagyon megkívántam a túrógombócot...Mondom kedves páromnak, mi a kívánságom, mire javasolja rendeljünk, használjuk ki a házhozszállítás előnyet.Próbálkozunk is, de mivel elég késő van végül nem járunk sikerrel :( Na ennyit a túrógombócról - gondoltam magamban.

Bővebben: Náncsi néni és az ő túrógombóca

   

Legújabb hozzászólások

Legújabb fórumbejegyzések

 • Válasz: Részt vehetek-e? - Nyereményjáték

  Szia Eliza27, Sajnos a magas nemzetközi postaköltség miatt a kiírt játéka...

  (Írta: mano) - 2010. 05 24. hétfő, 22:26

 • Részt vehetek-e? - Nyereményjáték

  Részt vehetek a nyereményjátékban, ha Ukrajnában lakok?

  (Írta: eliza27) - 2010. 05 24. hétfő, 21:45

 • Válasz: Nem kaptam meg a pontokat. - Hibabejelentés

  Szia, Abban az esetben nem ad pontot a rendszer a meghívó küldésére, ha a...

  (Írta: mano) - 2010. 05 17. hétfő, 09:43

 • Nem kaptam meg a pontokat. - Hibabejelentés

  Május l6.án és l7.én a meghívásért járó pontokat nem írták jóvá. Üdvözlette...

  (Írta: vargasandorne) - 2010. 05 17. hétfő, 08:37

 • Válasz: pont levonás - Hibabejelentés

  Szia, Köszönöm, hogy visszajeleztél. Remélem a jövőben nem fordul elő ily...

  (Írta: mano) - 2010. 05 09. vasárnap, 17:54

Újdonságok az oldalon

Új, mártások kategóriával bővült a recepttár!

 

Minden recepthez további 2 képet is fel lehet tölteni. Pontokat továbbra is a "Főkép"-re kaptok. Reméljük így recepttáratok még színesebbé válik.

 

A receptek részleteinél mostmár megjelenik, hogy ki készítette el, és ki tette a kedvencei közé.

 

Lecseréltük a fórumot egy könnyebben kezelhetőre. Használjátok bátran, és várjuk az ötleteket! ;)

 

Felhasználó követése funkcióval bővült az oldal!
Jelöld kedvencnek a legjobb receptek feltöltőit, így könnyen követheted legújabb feltöltéseit.

 

 

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!