Felhasználási feltételek

Regisztráció

Az oldalra történő regisztráció feltétele jelen Szabályzat ismerete és elfogadása. A gasztrokalandor.hu nem regisztrált felhasználók általi használata a Szabályzat elfogadásának minősül. Bárki az oldal regisztrált felhasználója lehet, aki megérti, elfogadja és betartja jelen Szabályzatot. Regisztráció nélkül a Felhasználók csak a gasztrokalandor.hu publikus tartalmait olvashatják, de nem használhatnak semmilyen interaktív szolgáltatást.
A regisztráció során a felhasználónak jelszót és felhasználónevet is kell választania. Az egyes felhasználói jelszavak és fiókok titkosságának megőrzése teljes mértékben az adott felhasználó felelőssége. Az egyes felhasználókat terheli a teljes felelősség a fiókjukkal összefüggésben végzett valamennyi tevékenységért. A felhasználók kötelesek az Üzemeltetőt haladéktalanul tájékoztatni fiókjuk bármilyen jogosulatlan felhasználásáról vagy bármilyen egyéb a biztonságot sértő cselekedetről. Az Üzemeltető nem vállal felelősséget a felhasználói jelszavak vagy fiókok a felhasználók tudtával vagy tudta nélküli illetéktelen használatából eredő károkért.

Személyes adatok

A gasztrokalandor.hu oldalt a látogató kilétének felfedése nélkül bárki látogathatja. Azonban vannak olyan szolgáltatásaink, amelyek csak a személyes adatok (név,e-mail cím, stb...) önkéntes megadása után érhetők el, például ilyen szolgáltatás a saját receptek feltöltése,a promóciós játékokban való részvétel stb. A szolgáltatásaink eléréséhez szükséges személyes adatokat, az opcionálisakat is beleértve, lehetőség van bármikor megváltoztatni.
A felhasználók egyedi elérésére alkalmas adatokat (például e-mail címeket) kizárólag a felhasználó által előzetesen jóváhagyott célra vesszük igénybe, azokat - a törvényben előírt kivételektől eltekintve - harmadik fél részére semmilyen körülmények között nem adjuk át.
Bizonyos szolgáltatásaink használatából adódóan közzétételre kerülhetnek személyes adatok. Minden promóciós játék nyertesének neve  nyilvánosan megjelenik a weboldalon. A nyeremények átadása-átvétele céljából a nyereményt felajánló szponzor illetve, a nyertes tudomást szerez egymás elérhetőségéről.
A gasztrokalandor.hu az oldalon megjelenő esetleges új szolgáltatásokról, funkciókról, játékokról a regisztrált felhasználókat e-mailben értesítheti.

Tartalom

Jelen Szabályzat elfogadásával a felhasználó belegyezik, hogy az üzemeltető  az általa feltöltésre kerülő tartalmat, ill. annak egy részét hírlevelében szerepeltesse, és azt más regisztrált felhasználók részére e-mailben továbbítsa.
A Szolgáltatás keretében az Üzemeltető által közzétett tartalom (cikk, fotó, grafika és egyéb anyagok) az Üzemeltető szellemi tulajdonát képezi és az az oldal rendeltetésszerű használatával velejáró olvasáson, képernyőn történő megjelenítésen és az ehhez szükséges ideiglenes többszörözésen, és a személyes, nem-kereskedelmi célból történő merevlemezre történő lementésen és kinyomtatáson túl semmilyen egyéb formában nem használható fel vagy hasznosítható az Üzemeltető előzetes írásbeli engedélyének hiányában.
Az oldal harmadik személyek által üzemeltetett weboldalakra mutató linkeket is tartalmaz. Amennyiben az Üzemeltető tudomást szerez arról, hogy az általa linkelt oldal vagy a linkelés harmadik személyek jogait vagy a hatályos jogszabályokat sérti, a linket haladéktalanul eltávolítja. Ezen felül az Üzemeltető az általa használt linkek illetve az általuk lehívható weboldalak tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal.
Az oldal adminisztrátorai az esetleges helyesírási hibákat, elírásokat a feltöltött tartalmakban javíthatják.

Adatvédelem

A regisztráció során keletkező információkat a legnagyobb körültekintéssel, szigorúan bizalmasan kezeljük, azokhoz illetéktelenek nem férhetnek hozzá.  Az információk megadására azért kérjük felhasználóinkat, hogy statisztikai adatokat nyerjünk róluk, illetve egyes szolgáltatásainkhoz szükségesek. Segítségükkel szolgáltatásainkat a felhasználók érdeklődésének megfelelően fejleszthetjük tovább.
Az üzemeltető a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény alapján jár el.

Üzenetküldő rendszer, fórum, blog

Annak ellenére, hogy a gasztrokalandor.hu adminisztrátorai mindent megtesznek, hogy kifogásolható üzenetek ne jelenjenek meg, minden üzenet felügyelete lehetetlen. Az összes üzenet tartalmáért annak szerzője felelős, így az üzemeltető semmilyen értelemben nem vonható felelősségre a gasztrokalandor.hu-n elhelyezett információkból következő esetleges káresemények miatt.
Az üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy bármilyen hozzászólást, információt eltávolítson, módosítson, mozgasson, vagy lezárjon mindenfajta indoklás nélkül.

Tartalmi irányelvek

Ne légy bántó - Ne tölts fel fenyegető, ízléstelen, obszcének, vulgáris, szexuális jellegű, rágalmazó, mások személyiségi jogait vagy emberi méltóságát sértő, gyűlöletkeltő, uszító, vagy bármi módon törvénybe ütköző anyagot. Ne is írj ilyen tartalmú kommenteket.
Ne hamisíts - Ne hamisíts azonosítókat, ne használd másét.
Ne küldj kéretlen leveleket más  felhasználóknak.
Ne sértsd mások jogait - Ne tölts fel, ne publikálj, illetve semmilyen formában ne tegyél hozzáférhetővé olyan tartalmat, amely szerzői jogot, kereskedelmi titkot, szabadalmat, védjegyet vagy bármilyen tulajdonosi jogot sérthet.

Az oldal kizárólag a hatályos jogszabályok keretei között és harmadik személyek jogainak sérelme nélkül használható.