Navigáció: Címlap Cikkek Gasztrokalandok Cherry Gösser söröző és étterem - Eger

Gasztrokalandok

Cherry Gösser söröző és étterem - Eger

 

Elsőként a vendéglátóhelyekben bővelkedő Széchenyi utcát vettük szemügyre. Itt

jegyezném meg, hogy dicséretes mennyire tiszta és rendezett a belváros. Követendő példa lehetne néhány magyar településnek. Na de térjünk a lényegre.

A Széchényi utcában éttermek sora követi egymást, és ahhoz képest, hogy Eger

igazából turisták által gyakran látogatott, az áraik sem szálltak el. Az utcán

sétálgatva nézegettük a bejáratnál kihelyezett étlapokat, és úgy döntöttunk,

mindenképp kiülős helyet választunk. Nem volt nehéz dolgunk, az éttermek

többségének volt a szabadban néhány asztala. Végül a Cherry Gösser Söröző és

Étterem teraszán találtunk egy félreeső asztalt, ahonnan nyugodtan figyelhettük vacsora közben az utca forgatagát. A pincér barátságosan köszöntött minket. Azonnal felvette az italrendelést, majd az étlappal magunkra hagyott minket.

Elsőként pasim tárkonyos vadmalaclevest választott, én pedig a fokhagymakrémleves mellett döntöttem. Nagyon éhesek voltunk, úgyhogy igazán értékeltük, hogy nem kellett sokat várni, hamar megérkezett az első fogás. Na persze csak azután, hogy ittunk egy kis étvágygerjesztő rövidet. Igazából mindkét leves finom volt, a vadmalacleves főszerezését nagyon jól eltalálták. Ha mindenképp bele szeretnék kötni  valamibe (egyébként nem szeretnék), akkor negatívumként csupán annyit hozhatok fel, hogy a fokhagymakrémleves talán kissé túl tejszínes volt, és a sajtos pirítóst  kicsit jobban is megsüthették volna, de ez már tényleg a kákán is csomót keres kategória lenne, úgyhogy felejtsétek el. Főfogásként az igen jól hangzó 2 személyes mediterrán tálat választottuk, mely sertés és csirkecsíkokból, finom mediterrán zöldségekkel elkészített ragu, köretként steakburgonyát kínáltak hozzá.

A hús finoman omlós, a fűszerezés kellemesen mediterrán, minden rendben volt

ezzel a fogással is. Az adag ugyan nem az a degeszreevős mennyiség, de pont

annyi, ami után kellemesen eltelve szürcsölgettük el kávénkat, élvezve a

meleg nyári este hangulatát. Összességében azt kell mondjam, a lehető legjobban

indult az első esténk Egerben. És a véleményemen a kiérkező számla végösszege

sem változtatott, baráti összeget fizettünk egy kellemes vacsoráért. Azok kedvéért, akiknek ez nem elég konkrét: hatezer körül megúsztuk a két üdítőből, két röviditalból, két levesből és egy kétszemélyes tálból álló vacsorát. Bátran ajánlom mindenkinek, hogy  próbálja ki ezt a kellemes kis helyet, ha Egerben jár.

Kapcsolódó bejegyzések:
Ebben a kategórába még:
  • Holduvar
  • Péntek esti körutunk ezúttal a L’enoteca borbárba vezetett. Az Erzsébet híd és a Lánchíd között elhelyezkedő borbár nemcsak a borok széleskörű kínálatával kápráztatja el a betévedőt, de a látvány sem …
    ">Lenoteca
  • Náncsi néni és az ő túrógombóca
  • Augusztusban Miskolctapolcán jártunk, és persze hogy nem bírtunk ellenállni a kísértésnek, kipróbáltunk néhány helyi éttermet. Első esténken terepszemlét tartottunk. Úgy döntöttünk, kipróbáljuk a Kike…
    ">Bonfini – Miskolctapolca
  • Taverna Dionysos

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!