Tippek

A mustármag az indiai konyha kedvelt fűszere. Aromája akkor érvényesül igazán, ha forró olajban kipattogtatjuk. 

Legújabb vendéglátóhelyek

Beküldte: pepe08
 
Beküldte: mérges penne
Beküldte: beach
Beküldte: tofenekpresszo
Tófenék Presszó 
Beküldte: Lbi1
Beküldte: szabobarbi
Beküldte: esommelierHU
Beküldte: norcsi0713
Beküldte: norcsi0713
Beküldte: mmirella

Cikkek - Események

Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé

Cikkek - Események

2009-ben május 27. és június 1. között kerül megrendezésre Békéscsabán a több éves múltra visszatekintő sörfesztivál. A látogatól mintegy harmincfajta sört kóstolhatnak meg, melyeket hagyomány szerint 1 l-es korsokban fogyaszthatunk. A szervezők természetesen gondoskodnak a korgó gyomrokról is, így a szokásos csülkön kívül idén megismerkedhetünk a román, szerb, szlovák és  cseh konyha remekeivel is.
A fesztiválozók jó hangulatát élő koncertek és a sörivással kapcsolatos játékok, vetélkedők garantálják.

Bővebb infó itt:

http://csabaisorfesztival.hu/

Kellemes időtöltést!
   

Újszentiváni rétesfesztivál és réteskészítő verseny

Cikkek - Események

Idén is megrendezésre kerül Újszentivánon a rétesfesztivál és verseny. A programokon 2009 április 3-5 között vehetünk részt. Amellett, hogy megismerhetjük a hagyományos réteskészítés módját, még meg is kóstolhatjuk a számtalan változatban készülő finom édességeket. Emellett színes programok, és verseny várja az érdeklődőket. Helszín: Újszentiván - Lovaspálya

Részletek:
http://www.antikretes.hu/
   

Békéscsabai Bor és Grill Fesztivál 2009

Cikkek - Események

A Csabai Kolbászfesztivál keretein belül kerül megrendezésre a Bor és Grill Fesztivál, melynek célja a minőségi magyar borok megismertetése, és népszerűsítése. Emellett az április 03-05 között megrendezett fesztiválon grillezett ételek bemutatásán, és persze kóstolásán is részt vehetünk. A grillezett finomságokat Prohászka Béla olimpiai bajnok mesterszakács és csapata készíti el.
További programok a teljesség igénye nélkül: szórakoztató gasztronómiai programok, kirakodó- és kézműves vásár, borrendek felvonulása, játszóház, néptánc bemutató, mediterrán utcabál stb.
Időpont: 2009 április 03-05.
Helyszín: Békéscsaba, Andrássy u. sétáló része
   

Torkos csütörtök 2009 február

Cikkek - Események

Idén is lesz Torkos Csütörtök. 2009-ben február 26-án kerül sor az éttermi akcióra. Éljetek a lehetőséggel, és próbáljatok ki egy jó helyet féláron!

Bővebben itt olvashatsz róla:

 

   

Miskolci kocsonyafesztivál 2009

Cikkek - Események

Idén 9. alkalommal rendezik meg a Miskolci kocsonyafesztivált. Időpontja: február 20-22, de a felvezető programsorozat keretében egész hónapban érdekes rendezvények sorozata várja a Miskolcon járókat.
A háromnapos fesztivál alatt számos koncerten (Marót Viki és a Nova kultúr, Sebestyén Márta, Péterfy Bori és a Love Band stb.), filmvetítésen, szórakoztató programon vehetnek részt a látogatók, de lesz például pókerbajnokság is. Érdemes ellátogatni, és feldobni kicsit a borús téli napokat. Na meg persze megkóstolni a híres miskolci kocsonyát!

A részletes programról itt olvashattok:

http://www.kocsonyafesztival.hu/fesztival-program

Jó szórakozást!
   

II. Hajdúsági Disznótor

Cikkek - Események

2009 február 14-én egy igazi hagyományörző disznótoron vehetünk részt Hajdúböszörményen.  A programban zenés köszöntőn, népművészeti bemutatókon, hagyományörző programokon, hintós városnézésen, kemencés ételek kostolásán és disznótoroson vehetünk részt. Helyszín: Hajdúböszörményi Tájházak

Info: www.hajduboszormeny.hu
   

Farsangi sütemény sütő - forraltbor főző verseny

Cikkek - Események

Ha vidáman akarjátok tölteni a Valentin-napot, látogassatok el február 14-én délután Révfülöpre, és ne csak öleléssel, hanem finom forralt borokkal is melegítsétek át magatokat és egymást. Emellett megkóstolhatjátok a vállalkozó kedvű háziasszonyok fincsi farsangi süteményeit. Na és persze ha kedvetek van, akár be is szállhattok a versenybe.
A III. Révfülöpi Rianás nevű verseny 14:00 órakor kezdődik. Helyszín: Tóparti Galéria

További infó:

www.revfulop.hu

Jó kóstolást!
   

Vendéglátó iskolák VII. országos szabadtéri főzőversenye és bemutatója

Cikkek - Események

2009. május 15-17 Bogácson festői környezetben vehetünk részt a Vendéglátó iskolák VII. országos szabadtéri főzőversenyén és bemutatóján.A Bükkaljai borvidék központjában megrendezett fesztivál programjai között szerepel a polgármesterek főzőversenye, szakácstanulók főzőversenye, süteménysütő verseny, világrekord kísérlet. A rendezvény ideje alatt koncertekkel is gondoskodnak a közönség szórakoztatásáról.

További infó:http://www.bogacs.hu/

 

   

XI.Ruzsai Falunap és Főzőverseny

Cikkek - Események

Helyszín: Ruzsa sportpálya
Időpont: 2009. május 16.
A versenyen a következő kategóriákban lehet nevezni: Halászlé, Pörkölt, Egyéb
Kulturális programok, tűzijáték,verseny.
 
További infó: http://www.ruzsa.hu/pages/varos_al.aspx?id=1561838
   

Városalapítók Napja Országos Rétesfesztivál

Cikkek - Események

2009. május 23-24 között kerül megrendezésre Kiskőrösön az Országos rétesfesztivál.
   

XVIII. Jókai napok , és bableves főző verseny

Cikkek - Események

A XVIII. Jókai Napok programjaként, idén 6. alkalommal rendezik meg a nagy közönségsikernek örvendő Jókai-bablevesfőzőversenyt. A verseny időpontja 2009.06.06.,helyszíne Balatonfüred- Koloska völgy. A rendezvény alatt zenés műsorszámokkal szórakoztatják a résztvevőket.

További infó: http://www.balatonfured.hu/index.php?fmenu=programok&amenu=rendezvenynaptar

 

   

I. Libamájfesztivál - Orosháza-Gyopárosfürdő

Cikkek - Események

"Libamájfalatok és  tokaji borok csúcsgasztronómiai tálalásban" - 2009. 06.05-06.07. között rendezik meg a Gyopárosfürdő Parkban (Gyopár Club Hotel- Orosháza, Gyopárosi út 3.) az I. Libamájfesztivált. A fesztivál vendégei családi programokon vehetnek részt és sztárfellépők ( Rúzsa Magdi, Bikini) gondoskodnak a kellemes szórakozásról. Vasárnap tűzijátékkal zárul a program.
   

Családi Főzőverseny - János Vitéz napok

Cikkek - Események

2009.06.06-06.07. között a János Vitéz napok keretei között lvehetünk részt a családi főzőversenyen. Nevezni három kategóriában lehet: korabeli ételekkel, pörköltekkel illetve levesekkel.

Helyszín: Ráckeve

   

VII. Cseresznyefesztivál

Cikkek - Események

Ha 2009.06.14-15 között Szomolyán járunk, akkor érdemes ellátogatni a VII. Cseresznyefesztivál rendezvényeire. A fesztivál keretein belül színes programokon vehetünk részt. A szórakoztató műsorok mellett főző- és sütőversenyt is rendeznek.

Egyéb infó:

http://www.szomolya.hu/rendezvenyek.html

   

17. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál

Cikkek - Események

"Blues, jazz, rock és gasztronómia" - hazai és külföldi zenei előadók, borbarát találkozó, főzőverseny, gasztronómiai bemutató szórakoztatja a zene és a gasztronómia rajongóit 2009.07.01-05 között Pakson.

 

Bővebb információ:

http://www.gastroblues.hu/htmls/f337menu.html

   

További cikkeink...

  • XI. Balatonlellei Juliális Biofesztivál
  • Bajai Halfőző Fesztivál - 2009

Oldal 1 / 2

  • Első
  • Előző
  • 1
  • 2
  • Következő
  • Utolsó