Cikkek - Érdekességek
Rozmaring
Cikkek - Érdekességek
Fűszerként a konyha nélkülözhetetlen kelléke. A Földközi-tenger vidékén és Dél-Európában már az ókorban is kedvelt volt. Cserépben könnyen nevelhető, szárazságtűrő növény.
Használható mártások, pácok, vadhúsok, szárnyasok, gombás ételek, halételek, fűszerecetek készítésére. Zsályával és hagymával kiváló pác bárány-, birka-, és vadhúsokhoz. Elsősorban a mediterrán konyhára jellemző a használata, a francia és az olasz konyha előszeretettel használja.
Nálunk morzsolva árusítják. Erőteljes aromája miatt óvatosan kell adagolni.
Illóolaja fájdalomcsillapító hatású reumás problémákra, és javítja a végkeringést is. A leveleiből főzött gyógytea epe- és vizelethajtó, idegerősítő, étvágyjavító, frissítő. Görcsoldó, és baktériumölő hatású.
Mexikói konyha< Előző | Következő >Petrezselyem |
---|