Navigáció: Címlap Cikkek Érdekességek Torkos csütörtök 2009

Cikkek

Torkos csütörtök 2009

Érdekességek

steak2009-ben negyedik alkalommal rendezi meg a Torkos Csütörtököt a Magyar Turizmus Zrt. Idén február 26-án élhetünk a lehetőséggel, hogy fél áron próbáljunk ki egy jó éttermet. Az akcióban azok az éttermek vehetnek részt, akik vállalják, hogy a kijelölt napon az étel- és italfogyasztásból 50%-os kedvezményt nyújtanak. Feltétel továbbá, hogy a résztvevő vendéglátóhelyek 26-ára is megtartják az akció hetében, illetve az azt megelőző héten érvényes teljes a la carte étlapjukat és itallapjukat.

A kezdeményezés sikerességét bizonyítja, hogy az indulás évében kb 500 étterem csatlakozott, idén ez a szám megduplázódott, és még folyik a regisztráció. A tavalyi évben már néhány cukrászda is csatlakozott, várhatóan idén is nassolhatunk féláron. Érdemes szemfülesnek lenni, ugyanis lehetséges, hogy a tavalyi példához hasonlóan néhány étterem idén is meghosszabbítja féláras kedvezményét néhány nappal. Sokan nem is tudják, hogy a Torkos Csütörtök megrendezése amellett, hogy természetesen fellendíti az éttermek forgalmát, egy régi, Farsanghoz kapcsolódó hagyományt elevenít fel. A Farsang Vízkereszttől Hamvazószerdáig tart. A Hamvazószerda utáni nap a Torkos Csütörtök, amikor egy napra felfüggesztik a 40 napos böjtöt és szinte kötelező a torkoskodás, hisz el kell fogyasztani a Farsangról megmaradt finomságokat. Hagyomány szerint Húsvétig ez az utolsó alkalom egy kiadós étkezésre.

Itt megnézheted a résztvevő éttermek listáját:

http://www.menjunkenni.hu/hu/csatlakozott-ettermek-listaja

Ha kiválasztottad a helyet, ne felejts el asztalt foglalni, hisz a legtöbb helyen teltház várható. Oldalunkon több étterem elérhetőségét megtalálhatod, esetleg kiegészítő infókat is beszerezhetsz a helyről. Jó étvágyat mindenkinek!!! Ha étteremtulajdonos vagy, te is csatlakozhatsz az akcióhoz, ha február 6-ig regisztrálsz a www.menjunkenni.hu honlapon.


Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!