Navigáció: Címlap Cikkek Érdekességek Rozmaring

Cikkek

Rozmaring

Érdekességek

Fűszerként a konyha nélkülözhetetlen kelléke. A Földközi-tenger vidékén és Dél-Európában már az ókorban is kedvelt volt. Cserépben könnyen nevelhető, szárazságtűrő növény.

Használható mártások, pácok, vadhúsok, szárnyasok, gombás ételek, halételek, fűszerecetek készítésére. Zsályával és hagymával kiváló pác bárány-, birka-, és vadhúsokhoz. Elsősorban a mediterrán konyhára jellemző a használata, a francia és az olasz konyha előszeretettel használja.
Nálunk morzsolva árusítják. Erőteljes aromája miatt óvatosan kell adagolni.

Illóolaja fájdalomcsillapító hatású reumás problémákra, és javítja a végkeringést is. A leveleiből főzött gyógytea epe- és vizelethajtó, idegerősítő, étvágyjavító, frissítő. Görcsoldó, és baktériumölő hatású. 


Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!