Cikkek

Parmezán

Tippek

A parmezán sajt a zsírszegény ételek ideális ízesítője, erős aromája miatt csak kevés kell belőle. Rakott ételeknek nagyon finom ízt ad.
   

Megbarnuló gyümölcs

Tippek

Nem barnul meg a világos húsú gyümölcs, ha citromlevet csepegtetünk rá.
   

Túró vagy joghurt használata a főzéshez

Tippek

A krémtúró vagy a joghurt hozzáadása után már nem szabad főzni az ételt, mert kicsapódik a fehérje.
   

Rizstészta

Tippek

A zsírmentes rizstészta remekül helyettesítheti a tojással készült levestésztákat.
   

Aszalt gyümölcsök

Tippek

Ha desszert készítéséhez vásárolunk aszalt gyümölcsöt nagyon bő a választék. A csomagoláson mindig nézzünk utána, felhasználás előtt be kell e áztatni az adott terméket, illetve hogy cukrozott e a gyümölcs. Ez utóbbi döntően befolyásolja a desszert kalóriatartalmát, ezért diétázóknak érdemes rá figyelni.
   

Mexikói konyha

Érdekességek

TacoÉn személy szerint nagyon szeretem a mexikói ételeket. Szerencsére manapság már egyre több helyen kipróbálhatjuk az ország specialitásait (ha valaki kedvet kap, tudom ajánlani, hogy tegyen egy sétát a körúton, és két remek helyből is választhat). Persze ha otthon van kedvünk kísérletezni, akkor már azt is megtehetjük. A legtöbb hozzávaló nehézségek nélkül beszerezhető, egyelőre elsősorban a fővárosban.

Mexikó minden államában más és más a specialitás, de az egész országra jellemző, hogy nagyon sok tengeri állatból készült ételt fogyasztanak. Ételek jellegzetes ízét elsősorban a speciális fűszerek adják. Az ország első a paprikafogyasztásban, és kb. húszféle borsot használnak. Jellemzően nagyon csípősen főznek. Tipikusan mexikói növény a jalaepena paprika, amihez ma már nálunk is hozzá lehet jutni.

Bővebben: Mexikói konyha

   

Rozmaring

Érdekességek

Fűszerként a konyha nélkülözhetetlen kelléke. A Földközi-tenger vidékén és Dél-Európában már az ókorban is kedvelt volt. Cserépben könnyen nevelhető, szárazságtűrő növény.

Bővebben: Rozmaring

   

Petrezselyem

Érdekességek

A magyar konyha hagyományosan használt zöldségei közé tartozik. Levesek, köretek, saláták, főzelékek elengedhetetlen kelléke. Kétféle változata létezik, a levélpetrezselyem és a gyökérpetrezselyem.

Bővebben: Petrezselyem

   

Oldal 3 / 3