Cikkek
Parmezán
Tippek
A parmezán sajt a zsírszegény ételek ideális ízesítője, erős aromája miatt csak kevés kell belőle. Rakott ételeknek nagyon finom ízt ad.Megbarnuló gyümölcs
Tippek
Nem barnul meg a világos húsú gyümölcs, ha citromlevet csepegtetünk rá.Túró vagy joghurt használata a főzéshez
Tippek
A krémtúró vagy a joghurt hozzáadása után már nem szabad főzni az ételt, mert kicsapódik a fehérje.Rizstészta
Tippek
A zsírmentes rizstészta remekül helyettesítheti a tojással készült levestésztákat.Aszalt gyümölcsök
Tippek
Ha desszert készítéséhez vásárolunk aszalt gyümölcsöt nagyon bő a választék. A csomagoláson mindig nézzünk utána, felhasználás előtt be kell e áztatni az adott terméket, illetve hogy cukrozott e a gyümölcs. Ez utóbbi döntően befolyásolja a desszert kalóriatartalmát, ezért diétázóknak érdemes rá figyelni.Mexikói konyha
Érdekességek

Mexikó minden államában más és más a specialitás, de az egész országra jellemző, hogy nagyon sok tengeri állatból készült ételt fogyasztanak. Ételek jellegzetes ízét elsősorban a speciális fűszerek adják. Az ország első a paprikafogyasztásban, és kb. húszféle borsot használnak. Jellemzően nagyon csípősen főznek. Tipikusan mexikói növény a jalaepena paprika, amihez ma már nálunk is hozzá lehet jutni.
Rozmaring
Érdekességek
Fűszerként a konyha nélkülözhetetlen kelléke. A Földközi-tenger vidékén és Dél-Európában már az ókorban is kedvelt volt. Cserépben könnyen nevelhető, szárazságtűrő növény.
Petrezselyem
Érdekességek
A magyar konyha hagyományosan használt zöldségei közé tartozik. Levesek, köretek, saláták, főzelékek elengedhetetlen kelléke. Kétféle változata létezik, a levélpetrezselyem és a gyökérpetrezselyem.
Oldal 3 / 3