Navigáció: Címlap Adatlap
Ajánld a receptgyűjteményed ismerőseidnek is! Meghívó küldése
kkelly adatlapja
kkelly
kkelly
NEM ELÉRHETŐ
2010.03.07
velőrózsa
Z. Nagy cukrászda
sutes-fozes.blogspot.com
Cég tulajdonos vagyok, kikapcsolódásként imádok a receptjeimmel családomnak örömet szerezni.

Összes gasztrokalandor pont:

1993 pont (6% )
");
">Krémes ( házi főzöttkrém készítéssel )
">Ribizli leves
">Ribizli leves
">Spenót főzelék
A spenótot alaposan megmossuk, forró sós vízben puhára főzzük, lecsorgatjuk, és turmix géppel pépesítjük, vagy szitán áttörjük.

A vajból világos színű rántást készítünk, hozzáadjuk a leturmixolt spenótot tejjel felengedjük, sózzuk borsozzuk, és...
Kategóriák: |Diétás ételek | |Főzelék |
">Spenót főzelék
A tejből, lisztből vaníliás cukorból és a tojás sárgájából elkészítjük a vaníliás krémet.

A krémből teszünk először a tál aljára, majd a kekszeket szép sorba rakjuk, ezután jöhet megint egy réteg krém, és még egy sor keksz. Ezt addig rétegezhetjük...
Kategóriák: |Desszertek |
">Vaníliás keksz
A tejből, lisztből vaníliás cukorból és a tojás sárgájából elkészítjük a vaníliás krémet.

A krémből teszünk először a tál aljára, majd a kekszeket szép sorba rakjuk, ezután jöhet megint egy réteg krém, és még egy sor keksz. Ezt addig rétegezhetjük...
Kategóriák: |Desszertek |
">Vaníliás keksz
A tojás sárgáját jól kikeverem a vaníliás cukorral és cukorral, majd hozzá keverem a lisztet és tejjel felöntöm., és gőz fölött sűrűre főzöm.
Kategóriák: |Desszertek |
">Vanília sodó
A tojás sárgáját jól kikeverem a vaníliás cukorral és cukorral, majd hozzá keverem a lisztet és tejjel felöntöm., és gőz fölött sűrűre főzöm.
Kategóriák: |Desszertek |
">Vanília sodó
A gesztenyemasszát jól eldolgozzuk a porcukorral és a rummal, majd 18-20 darabra osztjuk, és mindegyiknek a közepébe egy-egy szem kimagozott rumos meggyet helyezünk, majd vizes kézzel golyókat formálunk belőle.
Ezután hagyjuk 30 percig dermedni a hűtőszekrényben, majd...
Kategóriák: |Desszertek |
">Gesztenyés csokigolyók rumos ízesítéssel
A gesztenyemasszát jól eldolgozzuk a porcukorral és a rummal, majd 18-20 darabra osztjuk, és mindegyiknek a közepébe egy-egy szem kimagozott rumos meggyet helyezünk, majd vizes kézzel golyókat formálunk belőle.
Ezután hagyjuk 30 percig dermedni a hűtőszekrényben, majd...
Kategóriák: |Desszertek |
">Gesztenyés csokigolyók rumos ízesítéssel
Az apróra feldarabolt vöröshagymát megdinsztelem egy kevés olajon, majd a darált hússal együtt dinsztelem tovább körülbelül 10-15 percig, a felsorolt fűszerekkel ízesítve, kivéve a szerecsendiót, mert azt a tejfölös mártásba teszem ízesítőként.
A brokkolit megmosom,...
Kategóriák: |Egytálételek | |Szárnyas | |Sertés |
">Tejszínes sajtos rakott brokkoli
Az apróra feldarabolt vöröshagymát megdinsztelem egy kevés olajon, majd a darált hússal együtt dinsztelem tovább körülbelül 10-15 percig, a felsorolt fűszerekkel ízesítve, kivéve a szerecsendiót, mert azt a tejfölös mártásba teszem ízesítőként.
A brokkolit megmosom,...
Kategóriák: |Egytálételek | |Szárnyas | |Sertés |
">Tejszínes sajtos rakott brokkoli
Körülbelül 1 dl cukrozott tejben egy kevés liszttel felfuttatom a tejet. Addig a lisztet átszitálom, és a margarinnal szépen elmorzsolom, majd hozzáadom a kovászt ( felfuttatott tejet ) a sót, cukrot, vaníliás cukrot, citrom héját, és a tojásokat. Ezt jól összedolgozom, mindaddig...
Kategóriák: |Desszertek | |Karácsonyi receptek | |Szilveszteri receptek |
">Mákos kalács 2
Körülbelül 1 dl cukrozott tejben egy kevés liszttel felfuttatom a tejet. Addig a lisztet átszitálom, és a margarinnal szépen elmorzsolom, majd hozzáadom a kovászt ( felfuttatott tejet ) a sót, cukrot, vaníliás cukrot, citrom héját, és a tojásokat. Ezt jól összedolgozom, mindaddig...
Kategóriák: |Desszertek | |Karácsonyi receptek | |Szilveszteri receptek |
">Mákos kalács 2
A tojás sárgáját elkeverjük a margarinnal, vaníliás cukorral, lekvárral, és a reszelt citromhéjjal.
A lisztbe keverjük a sütőport, fahéjat és a sütőport.
Az előzőleg kikevert masszához hozzáöntjük a lisztes keveréket, és a tojások felvert habját.
Kategóriák: |Desszertek | |Tészták |
">Mákos muffin 2
A tojás sárgáját elkeverjük a margarinnal, vaníliás cukorral, lekvárral, és a reszelt citromhéjjal.
A lisztbe keverjük a sütőport, fahéjat és a sütőport.
Az előzőleg kikevert masszához hozzáöntjük a lisztes keveréket, és a tojások felvert habját.
Kategóriák: |Desszertek | |Tészták |
">Mákos muffin 2

Kedvencnek jelölt receptek

">Tavaszi rizstorta /Edit konyhájából/
A csirkemell szeleteket kikopfoltam, sóztam,borsoztam.
A tojásokat felvertem,a reszelt sajtot belekevertem,a mell szeleteket lisztbe,majd a sajtos tojásba mártottam és olajban kisütöttem.
A rizstorta szelet készítése külön le van írva.
Kategóriák: |Egytálételek | |Szárnyas |
">Sajtos rántott csirkemell rizstortával
A csirkemell szeleteket kikopfoltam, sóztam,borsoztam.
A tojásokat felvertem,a reszelt sajtot belekevertem,a mell szeleteket lisztbe,majd a sajtos tojásba mártottam és olajban kisütöttem.
A rizstorta szelet készítése külön le van írva.
Kategóriák: |Egytálételek | |Szárnyas |
">Sajtos rántott csirkemell rizstortával
A mártáshoz a zöldségeket megtisztítjuk,a hagymát is és karikákra vágjuk.
Az olajat egy lábasba öntjük,a cukrot beleszórjuk,karamellizáljuk.
A zöldségeket hozzáadjuk,pár percig együtt pirítjuk,vízzel felöntjük,borsozzuk,a babérlevelet beletesszük.
Kategóriák: |Egytálételek | |Szárnyas |
">Knédli vadasan natúr szelettel /Edit konyhájából/
A mártáshoz a zöldségeket megtisztítjuk,a hagymát is és karikákra vágjuk.
Az olajat egy lábasba öntjük,a cukrot beleszórjuk,karamellizáljuk.
A zöldségeket hozzáadjuk,pár percig együtt pirítjuk,vízzel felöntjük,borsozzuk,a babérlevelet beletesszük.
Kategóriák: |Egytálételek | |Szárnyas |
">Knédli vadasan natúr szelettel /Edit konyhájából/
A felsorolt hozzávalókból szokás szerint a tésztát ledagasztjuk,letakarjuk,kétszeresére kelesztjük.
A meglelt tésztát átgyúrjuk,bedolgozzuk a megáztatott lecsepegtetett mazsolát,majd 3 részre osztjuk,rudakat sodrunk belőle és hármas fonással megfonjuk.
A kivajazott...
Kategóriák: |Tészták |
">Fonott foszlós kalács/Edit konyhájából/
A felsorolt hozzávalókból szokás szerint a tésztát ledagasztjuk,letakarjuk,kétszeresére kelesztjük.
A meglelt tésztát átgyúrjuk,bedolgozzuk a megáztatott lecsepegtetett mazsolát,majd 3 részre osztjuk,rudakat sodrunk belőle és hármas fonással megfonjuk.
A kivajazott...
Kategóriák: |Tészták |
">Fonott foszlós kalács/Edit konyhájából/
Az olvasztott vajban felforrósítjuk a lisztet, megsózzuk, felöntjük a hideg tejjel és simára keverjük.
Beletesszük a reszelt sajtot, 1 kanálka mustárt és annyi tejfölt, hogy elég sűrű és jó ízű legyen.
Kategóriák: |Mártások |
">Sajtmártás /Edit konyhájából/
Az olvasztott vajban felforrósítjuk a lisztet, megsózzuk, felöntjük a hideg tejjel és simára keverjük.
Beletesszük a reszelt sajtot, 1 kanálka mustárt és annyi tejfölt, hogy elég sűrű és jó ízű legyen.
Kategóriák: |Mártások |
">Sajtmártás /Edit konyhájából/
Kenjünk ki egy tepsit 33/23cm-eset
A tészta hozzávalóit összekeverjük és a tepsibe simítjuk.
A tetejére való hozzávalókat összekeverjük és a tészta tetejére szórjuk.
Süssük 25-30percig.
Tűpróba!
Kategóriák: |Desszertek |
">Csokoládés omlós sütemény
Kenjünk ki egy tepsit 33/23cm-eset
A tészta hozzávalóit összekeverjük és a tepsibe simítjuk.
A tetejére való hozzávalókat összekeverjük és a tészta tetejére szórjuk.
Süssük 25-30percig.
Tűpróba!
Kategóriák: |Desszertek |
">Csokoládés omlós sütemény
Ribizlikocsonya tejszínhabbal
Ribizlikocsonya tejszínhabbal
Tojásos-joghurtos paradicsomsaláta
Tojásos-joghurtos paradicsomsaláta
Két szelet kenyér közé teszük vagy is elöbb megkenjük tejfölel a kenyeret utánna beleteszük a párizsit a satjot ezután össze tesszük a kenyeret és igy megforgatjuk a tojásba és ezután kisütjük. Nagyon finom
Kategóriák: |Szendvicsek |
">Bundáskenyér máshogy
Két szelet kenyér közé teszük vagy is elöbb megkenjük tejfölel a kenyeret utánna beleteszük a párizsit a satjot ezután össze tesszük a kenyeret és igy megforgatjuk a tojásba és ezután kisütjük. Nagyon finom
Kategóriák: |Szendvicsek |
">Bundáskenyér máshogy
A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom. A krumplikat meghámozom és nagy lyukú reszelőn lereszelem. Ezt félóráig állni hagyom.
Utána kinyomkodom, hozzákeverem a tojást és a lisztet és két gerezd fokhagymát belereszelek. Sózom, borsozom ízlés szerint.
A...
Kategóriák: |Szárnyas |
">Borzaska
A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom. A krumplikat meghámozom és nagy lyukú reszelőn lereszelem. Ezt félóráig állni hagyom.
Utána kinyomkodom, hozzákeverem a tojást és a lisztet és két gerezd fokhagymát belereszelek. Sózom, borsozom ízlés szerint.
A...
Kategóriák: |Szárnyas |
">Borzaska
A tojássárgáját a cukorral habosra keverem és hozzáadom a többi hozzávalókat, legvégül a keményre felvert tojásfehérjét. Papírral kibélelt közepes nagyságú tepsibe öntöm.
A túrós részhez a hozzávalókat összekeverem és kiskanál segítségével a tészta tetejére...
Kategóriák: |Desszertek |
">Boci szelet
A tojássárgáját a cukorral habosra keverem és hozzáadom a többi hozzávalókat, legvégül a keményre felvert tojásfehérjét. Papírral kibélelt közepes nagyságú tepsibe öntöm.
A túrós részhez a hozzávalókat összekeverem és kiskanál segítségével a tészta tetejére...
Kategóriák: |Desszertek |
">Boci szelet
Megfordítjuk a citromfacsarót, folpakkot vagy zacskót teszünk bele.
A fehér masszából kis kanálnyi adagot a citromfacsaróba teszünk, körbe nyomkodjuk a falához, kibéleljük vele, majd a barna masszából annyit teszünk amennyi megtölti a citromfacsarót.
Kiöntjük a...
Kategóriák: |Desszertek |
">Havashegycsúcs.
Megfordítjuk a citromfacsarót, folpakkot vagy zacskót teszünk bele.
A fehér masszából kis kanálnyi adagot a citromfacsaróba teszünk, körbe nyomkodjuk a falához, kibéleljük vele, majd a barna masszából annyit teszünk amennyi megtölti a citromfacsarót.
Kiöntjük a...
Kategóriák: |Desszertek |
">Havashegycsúcs.

Elkészített receptek

Nincs elkészített recept megjelölve.

Összes receptje (51) Kedvenc receptjei (27) Elkészített receptjei(0)
Ajánlott vendéglátóhelyei

Nincs ajánlott vendéglátóhely.

Összes ajánlott helye(0)
Legújabb hozzászólások
Legújabb hozzászólásai
2010. 07 15. csütörtök, 18:33
Át alakítottam egy kicsit hogy egyértelműbb legyen
2010. 07 15. csütörtök, 18:32
Á értelek, igazad volt, csak nekem ez már olyan természetes volt, hogy el is siklottam...
2010. 07 15. csütörtök, 09:00
Szia Edit! Nem jól fogalmaztam volna? Hozzávalók: a tojás fehérjének a keményre...
2010. 05 19. szerda, 21:13
Akkor nem 13/4 bögrét kellett volna írnod, hanem 1 egész 3/4 bögrét,mert ezt így 13/4 (...
2010. 05 19. szerda, 09:27
Hát ahogyan ezt leírtad ebből nem hinném hogy krém lesz tojás sárgája nélkül!
2010. 05 19. szerda, 09:24
Szia! Én ha pudingport teszek már hozzá akkor azt elkeverem a tejjel és felforralom, majd...
2010. 05 19. szerda, 09:18
13/4bögre finomliszt? Most én nem tudok számolni, vagy akkor ténylegesen mennyi liszt is...
Recept: Kekszes süti
2010. 05 03. hétfő, 21:19
Ja bocs azt hittem a te receptjeid, de azok csak a kedvenceid
Recept: Kekszes süti
2010. 05 03. hétfő, 21:18
folyt.köv...Azt gondoltam ez így túl száraz marad, és nincs ami a kekszet meglágyítja....
Recept: Kekszes süti
2010. 05 03. hétfő, 21:17
Szia! Szoktam kókuszgolyót készíteni és ahhoz is hogy jó masszát kapjak tejet szoktam...
Legújabb hozzászólások a receptjeihez
Írta: 1972anet - 2012. november 15. csütörtök, 15:38
en a knedlit 25 eve keszitem nem igy keszul de lehet hogy igy is finom
Írta: kkelly - 2010. július 15. csütörtök, 18:33
Át alakítottam egy kicsit hogy egyértelműbb legyen
Írta: kkelly - 2010. július 15. csütörtök, 18:32
Á értelek, igazad volt, csak nekem ez már olyan természetes volt, hogy el is siklottam...
Írta: Edit - 2010. július 15. csütörtök, 16:19
Nagyon finom ez a karfiolos hús,én is készítettem,egy kicsit eltér a recept a...
Írta: Edit - 2010. július 15. csütörtök, 16:12
Kedves kkelly! Én értem,de lehet,hogy egy kezdő nem,mert nem írtad oda az...
Írta: kkelly - 2010. július 15. csütörtök, 09:00
Szia Edit! Nem jól fogalmaztam volna? Hozzávalók: a tojás fehérjének a keményre...
Írta: Edit - 2010. július 14. szerda, 12:03
Kedves kkelly! Szép a krémesed,de az elkészítését nézd át! Tojásfehérje felvert...
Fórumélet
Fórumbejegyzései

Nincs fórum hozzászólás.

Legújabb gasztrokalandor pontok
Új recept Vajas kifli 20 pont

2010. máj. 12. 14:31

Új recept Diós tészta egy kicsit másként készítve 20 pont

2010. máj. 12. 14:28

Új receptkép Diós tészta egy kicsit másként készítve - kép 20 pont

2010. máj. 12. 14:28

Új receptkép Krémes ( házi főzöttkrém készítéssel ) - kép 20 pont

2010. máj. 12. 14:25

Új recept Krémes ( házi főzöttkrém készítéssel ) 20 pont

2010. máj. 12. 14:23

Új recept Ribizli leves 20 pont

2010. máj. 03. 18:47

Új receptkép Ribizli leves - kép 20 pont

2010. máj. 03. 18:47

Új recept Zöldrizs 20 pont

2010. ápr. 23. 14:05

Új recept Spenót főzelék... 20 pont

2010. ápr. 23. 14:02

Új receptkép Spenót főzelék... - kép 20 pont

2010. ápr. 23. 14:02

Összes gasztrokalandor pont:

1993 pont

Csatlakozz hozzánk

      
     Miért érdemes regisztrálni?

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!