Navigáció: Címlap Adatlap
Ha van gasztroblogod, helyezd el bannerét a recepjeidnél és az adatlapodon! BloggerBanner
Mrita adatlapja
Mrita
Mrita
NEM ELÉRHETŐ
2011.01.08
nincs info
nincs info
nincs info
nincs info

Összes gasztrokalandor pont:

1183 pont (3% )
");
Receptes könyve

Legújabb saját receptek

Egy edénybe öntöm a joghurtot, a sütőport, a fokhagyma nyomón átnyomott fokhagymát, a sót, az oregánot, az olívaolajat fakanállal összekeverem, és apránként adom hozzá a lisztet. Ha még nagyon ragadós lenne a tésztánk-adunk egy kis lisztet kell még hozzáadni.. Egy lágy, de...
Kategóriák: |Halételek | |Tészták |
">Élesztő nélküli pizza (Szardíniás pizza
Egy edénybe öntöm a joghurtot, a sütőport, a fokhagyma nyomón átnyomott fokhagymát, a sót, az oregánot, az olívaolajat fakanállal összekeverem, és apránként adom hozzá a lisztet. Ha még nagyon ragadós lenne a tésztánk-adunk egy kis lisztet kell még hozzáadni.. Egy lágy, de...
Kategóriák: |Halételek | |Tészták |
">Élesztő nélküli pizza (Szardíniás pizza
A fügét apró kockákra vágom, egy edénybe helyezem, hozzáadom a mazsolát és rummal, vagy rumaromával leöntöm és hagyom benne, hogy felszívják a rumot.
A szirup hozzávalóit egy edénybe helyezem és összefőzöm. A sütőt előmelegítem 180 fokra (első-felső).
A...
Kategóriák: |Desszertek |
">Trákiai baklava
A fügét apró kockákra vágom, egy edénybe helyezem, hozzáadom a mazsolát és rummal, vagy rumaromával leöntöm és hagyom benne, hogy felszívják a rumot.
A szirup hozzávalóit egy edénybe helyezem és összefőzöm. A sütőt előmelegítem 180 fokra (első-felső).
A...
Kategóriák: |Desszertek |
">Trákiai baklava
A hagymát megtisztítottam és apró kockákra vágtam, a lábasban a forró olajon, kis lángon fedő alatt megfonnyasztottam. A kolbászt - miután bőrét lehúztam - karikákra szeleteltem. Egy jó tanács, sokkal könnyebb a kolbász héját lehúzni, ha hideg vízzel leöblítem és utána...
Kategóriák: |Levesek |
">Csókakői kolbászleves, ahogy mi szeretjük
A hagymát megtisztítottam és apró kockákra vágtam, a lábasban a forró olajon, kis lángon fedő alatt megfonnyasztottam. A kolbászt - miután bőrét lehúztam - karikákra szeleteltem. Egy jó tanács, sokkal könnyebb a kolbász héját lehúzni, ha hideg vízzel leöblítem és utána...
Kategóriák: |Levesek |
">Csókakői kolbászleves, ahogy mi szeretjük
A hozzávalók személyenként értendők, tehát ha több személynek késztjük, akkor a személyek száma szerint kell növelni a hozzávalókat.
Egy edénybe öntöm a vizet, cukrot, kakaót és állandó kevergetés közben felforralom. A kevergetést nem hagyom abba, nehogy odakapjon,...
Kategóriák: |Desszertek |
">Télbúcsúztató forró csoki
A hozzávalók személyenként értendők, tehát ha több személynek késztjük, akkor a személyek száma szerint kell növelni a hozzávalókat.
Egy edénybe öntöm a vizet, cukrot, kakaót és állandó kevergetés közben felforralom. A kevergetést nem hagyom abba, nehogy odakapjon,...
Kategóriák: |Desszertek |
">Télbúcsúztató forró csoki
A krumplit megpucolom és négyrét vágom hosszában. Nagyjából egyforma nagyságú krumplit használjunk. Felteszem főni a krumplit egy edényben és a forrástól számított 10 percig főzöm, majd elzárom, leszűröm és leöblítem. Egy tálban összekeverem a sima lisztet,...
Kategóriák: |Köretek |
">Fűszeres sült krumpli
A krumplit megpucolom és négyrét vágom hosszában. Nagyjából egyforma nagyságú krumplit használjunk. Felteszem főni a krumplit egy edényben és a forrástól számított 10 percig főzöm, majd elzárom, leszűröm és leöblítem. Egy tálban összekeverem a sima lisztet,...
Kategóriák: |Köretek |
">Fűszeres sült krumpli
A kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal a kókuszreszelékkel és a kakaóval összedolgozzuk, addig, míg a cukor elolvad benne.
Közben elkészítjük a krémet, a felengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón átnyomjuk és a margarinnal, a cukorral, a rummal meg a...
Kategóriák: |Desszertek |
">Gesztenyés keksz rolád
A kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal a kókuszreszelékkel és a kakaóval összedolgozzuk, addig, míg a cukor elolvad benne.
Közben elkészítjük a krémet, a felengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón átnyomjuk és a margarinnal, a cukorral, a rummal meg a...
Kategóriák: |Desszertek |
">Gesztenyés keksz rolád
A gyümölcsöket megszabadítom héjuktól, felszeletelem és egy nagy tálba teszem őket. Leöntöm citrommal, az almalével,a Piroska málnaszörppel és rummal, megszórom vaníliacukorral. Alaposan összekeverem és beteszem a hűtőbe egy kis időre, hogy az ízek összeérjenek.
Kategóriák: |Desszertek |
">Gyümölcssaláta tejszinhabbal
A gyümölcsöket megszabadítom héjuktól, felszeletelem és egy nagy tálba teszem őket. Leöntöm citrommal, az almalével,a Piroska málnaszörppel és rummal, megszórom vaníliacukorral. Alaposan összekeverem és beteszem a hűtőbe egy kis időre, hogy az ízek összeérjenek.
Kategóriák: |Desszertek |
">Gyümölcssaláta tejszinhabbal
A tésztát sós forró vízbe megfőzöm, leszűrőm, leöblítem. Közben összekeverem egy tálban a túrót, a feta sajtot, a tojásokkal, és a tejföl felével, megsózom, ezt hozzáadom a tésztához és az egészet összekeverem. Egy tepsit megkenek vajjal beleöntöm a túros, tojásos...
Kategóriák: |Egytálételek | |Görög |
">Túros tojásos sült tészta, paszticsó
A tésztát sós forró vízbe megfőzöm, leszűrőm, leöblítem. Közben összekeverem egy tálban a túrót, a feta sajtot, a tojásokkal, és a tejföl felével, megsózom, ezt hozzáadom a tésztához és az egészet összekeverem. Egy tepsit megkenek vajjal beleöntöm a túros, tojásos...
Kategóriák: |Egytálételek | |Görög |
">Túros tojásos sült tészta, paszticsó
Ez egy görög egytálétel tulajdonképpen, zöldbab hússal. Voltaképpen egy pörköltet készítek hosszabb lével, amibe belefőzöm a zöldbabot. Ezt általában vagy zöld-, vagy sárgahüvelyű babból készítem, de úgy hogy csak lecsípem a végeket és nem aprítom fel, hanem egészben...
Kategóriák: |Egytálételek | |Görög |
">Zöldbab görög módra
Ez egy görög egytálétel tulajdonképpen, zöldbab hússal. Voltaképpen egy pörköltet készítek hosszabb lével, amibe belefőzöm a zöldbabot. Ezt általában vagy zöld-, vagy sárgahüvelyű babból készítem, de úgy hogy csak lecsípem a végeket és nem aprítom fel, hanem egészben...
Kategóriák: |Egytálételek | |Görög |
">Zöldbab görög módra
A banánról lehúzom a héját és felkarikázom, megszórom ízlés szerint porcukorral, na meg attól függ mennyire édes a banán, majd megszórom egy kis vaníliacukorral, meglocsolom a rummal. Hűtőbe teszem, hogy a cukor és rum átjárja.
Előveszem feldíszítem tejszínhabbal és...
Kategóriák: |Desszertek |
">Banán saláta
A banánról lehúzom a héját és felkarikázom, megszórom ízlés szerint porcukorral, na meg attól függ mennyire édes a banán, majd megszórom egy kis vaníliacukorral, meglocsolom a rummal. Hűtőbe teszem, hogy a cukor és rum átjárja.
Előveszem feldíszítem tejszínhabbal és...
Kategóriák: |Desszertek |
">Banán saláta
A langyos tejbe teszek 1 evőkanál cukrot belemorzsolom az élesztőt, elkeverem és megkelesztem. A margarint a többi porcukorral habosra keverem, hozzáadom apránként a tojás sárgákat és a vaniliás cukrot. Végül hozzáadom a megkelt élesztőt és a lisztet. Robotgép...
Kategóriák: |Desszertek | |Tészták |
">Finom kuglóf mazsolával
A langyos tejbe teszek 1 evőkanál cukrot belemorzsolom az élesztőt, elkeverem és megkelesztem. A margarint a többi porcukorral habosra keverem, hozzáadom apránként a tojás sárgákat és a vaniliás cukrot. Végül hozzáadom a megkelt élesztőt és a lisztet. Robotgép...
Kategóriák: |Desszertek | |Tészták |
">Finom kuglóf mazsolával
A tojásokat szétválasztom fehérjére és sárgájára. A tojássárgáját összekeverem a cukorral. A tojásfehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá keverem robotgéppel, majd apránként hozzákeverem a cukros tojássárgáját és majd kanalanként a lisztet. Három felé szedem. Egy...
Kategóriák: |Desszertek |
">Somlói galuska ahogy mi szeretjük
A tojásokat szétválasztom fehérjére és sárgájára. A tojássárgáját összekeverem a cukorral. A tojásfehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá keverem robotgéppel, majd apránként hozzákeverem a cukros tojássárgáját és majd kanalanként a lisztet. Három felé szedem. Egy...
Kategóriák: |Desszertek |
">Somlói galuska ahogy mi szeretjük

Kedvencnek jelölt receptek

Nincs kedvenc recept megjelölve.

Elkészített receptek

A hozzávalók személyenként értendők, tehát ha több személynek késztjük, akkor a személyek száma szerint kell növelni a hozzávalókat.
Egy edénybe öntöm a vizet, cukrot, kakaót és állandó kevergetés közben felforralom. A kevergetést nem hagyom abba, nehogy odakapjon,...
Kategóriák: |Desszertek |
">Télbúcsúztató forró csoki
A hozzávalók személyenként értendők, tehát ha több személynek késztjük, akkor a személyek száma szerint kell növelni a hozzávalókat.
Egy edénybe öntöm a vizet, cukrot, kakaót és állandó kevergetés közben felforralom. A kevergetést nem hagyom abba, nehogy odakapjon,...
Kategóriák: |Desszertek |
">Télbúcsúztató forró csoki
A krumplit megpucolom és négyrét vágom hosszában. Nagyjából egyforma nagyságú krumplit használjunk. Felteszem főni a krumplit egy edényben és a forrástól számított 10 percig főzöm, majd elzárom, leszűröm és leöblítem. Egy tálban összekeverem a sima lisztet,...
Kategóriák: |Köretek |
">Fűszeres sült krumpli
A krumplit megpucolom és négyrét vágom hosszában. Nagyjából egyforma nagyságú krumplit használjunk. Felteszem főni a krumplit egy edényben és a forrástól számított 10 percig főzöm, majd elzárom, leszűröm és leöblítem. Egy tálban összekeverem a sima lisztet,...
Kategóriák: |Köretek |
">Fűszeres sült krumpli
A kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal a kókuszreszelékkel és a kakaóval összedolgozzuk, addig, míg a cukor elolvad benne.
Közben elkészítjük a krémet, a felengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón átnyomjuk és a margarinnal, a cukorral, a rummal meg a...
Kategóriák: |Desszertek |
">Gesztenyés keksz rolád
A kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal a kókuszreszelékkel és a kakaóval összedolgozzuk, addig, míg a cukor elolvad benne.
Közben elkészítjük a krémet, a felengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón átnyomjuk és a margarinnal, a cukorral, a rummal meg a...
Kategóriák: |Desszertek |
">Gesztenyés keksz rolád
A tésztát sós forró vízbe megfőzöm, leszűrőm, leöblítem. Közben összekeverem egy tálban a túrót, a feta sajtot, a tojásokkal, és a tejföl felével, megsózom, ezt hozzáadom a tésztához és az egészet összekeverem. Egy tepsit megkenek vajjal beleöntöm a túros, tojásos...
Kategóriák: |Egytálételek | |Görög |
">Túros tojásos sült tészta, paszticsó
A tésztát sós forró vízbe megfőzöm, leszűrőm, leöblítem. Közben összekeverem egy tálban a túrót, a feta sajtot, a tojásokkal, és a tejföl felével, megsózom, ezt hozzáadom a tésztához és az egészet összekeverem. Egy tepsit megkenek vajjal beleöntöm a túros, tojásos...
Kategóriák: |Egytálételek | |Görög |
">Túros tojásos sült tészta, paszticsó
Ez egy görög egytálétel tulajdonképpen, zöldbab hússal. Voltaképpen egy pörköltet készítek hosszabb lével, amibe belefőzöm a zöldbabot. Ezt általában vagy zöld-, vagy sárgahüvelyű babból készítem, de úgy hogy csak lecsípem a végeket és nem aprítom fel, hanem egészben...
Kategóriák: |Egytálételek | |Görög |
">Zöldbab görög módra
Ez egy görög egytálétel tulajdonképpen, zöldbab hússal. Voltaképpen egy pörköltet készítek hosszabb lével, amibe belefőzöm a zöldbabot. Ezt általában vagy zöld-, vagy sárgahüvelyű babból készítem, de úgy hogy csak lecsípem a végeket és nem aprítom fel, hanem egészben...
Kategóriák: |Egytálételek | |Görög |
">Zöldbab görög módra
A banánról lehúzom a héját és felkarikázom, megszórom ízlés szerint porcukorral, na meg attól függ mennyire édes a banán, majd megszórom egy kis vaníliacukorral, meglocsolom a rummal. Hűtőbe teszem, hogy a cukor és rum átjárja.
Előveszem feldíszítem tejszínhabbal és...
Kategóriák: |Desszertek |
">Banán saláta
A banánról lehúzom a héját és felkarikázom, megszórom ízlés szerint porcukorral, na meg attól függ mennyire édes a banán, majd megszórom egy kis vaníliacukorral, meglocsolom a rummal. Hűtőbe teszem, hogy a cukor és rum átjárja.
Előveszem feldíszítem tejszínhabbal és...
Kategóriák: |Desszertek |
">Banán saláta
A langyos tejbe teszek 1 evőkanál cukrot belemorzsolom az élesztőt, elkeverem és megkelesztem. A margarint a többi porcukorral habosra keverem, hozzáadom apránként a tojás sárgákat és a vaniliás cukrot. Végül hozzáadom a megkelt élesztőt és a lisztet. Robotgép...
Kategóriák: |Desszertek | |Tészták |
">Finom kuglóf mazsolával
A langyos tejbe teszek 1 evőkanál cukrot belemorzsolom az élesztőt, elkeverem és megkelesztem. A margarint a többi porcukorral habosra keverem, hozzáadom apránként a tojás sárgákat és a vaniliás cukrot. Végül hozzáadom a megkelt élesztőt és a lisztet. Robotgép...
Kategóriák: |Desszertek | |Tészták |
">Finom kuglóf mazsolával
A tojásokat szétválasztom fehérjére és sárgájára. A tojássárgáját összekeverem a cukorral. A tojásfehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá keverem robotgéppel, majd apránként hozzákeverem a cukros tojássárgáját és majd kanalanként a lisztet. Három felé szedem. Egy...
Kategóriák: |Desszertek |
">Somlói galuska ahogy mi szeretjük
A tojásokat szétválasztom fehérjére és sárgájára. A tojássárgáját összekeverem a cukorral. A tojásfehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá keverem robotgéppel, majd apránként hozzákeverem a cukros tojássárgáját és majd kanalanként a lisztet. Három felé szedem. Egy...
Kategóriák: |Desszertek |
">Somlói galuska ahogy mi szeretjük
A kiviket megszabadítom bundájuktól, majd alaposan elmosom, nehogy szőrösek maradjanak, majd egy mély tálba helyezem ráöntöm a többi hozzávalót és botmixer segítségével pár perc múlva kész is az isteni nedű.
Kategóriák: |Turmixok |
">Kivi-narancs turmixital
A kiviket megszabadítom bundájuktól, majd alaposan elmosom, nehogy szőrösek maradjanak, majd egy mély tálba helyezem ráöntöm a többi hozzávalót és botmixer segítségével pár perc múlva kész is az isteni nedű.
Kategóriák: |Turmixok |
">Kivi-narancs turmixital
A csokit vízgőz fölött felolvasztom, amikor már folyékony hozzáadom a vaníliás cukrot, kevés cukrot, (mert nem szeretjük, ha túl édes) fahéjat. Alaposan kikeverem, nehogy csomós legyen. Majd apránként hozzáadom a meleg tejet és meleg tejszint.
Tejszínhabbal fel lehet...
Kategóriák: |Desszertek |
">Forró csokoládé
A csokit vízgőz fölött felolvasztom, amikor már folyékony hozzáadom a vaníliás cukrot, kevés cukrot, (mert nem szeretjük, ha túl édes) fahéjat. Alaposan kikeverem, nehogy csomós legyen. Majd apránként hozzáadom a meleg tejet és meleg tejszint.
Tejszínhabbal fel lehet...
Kategóriák: |Desszertek |
">Forró csokoládé
Nagyon fontos, hogy a helyiség meleg legyen ahol készítjük, a liszt előmelegített legyen, sőt még gyúródeszka és a konyharuha is amellyel letakarjuk.
3 dl langyos tejjel, az élesztővel, 1 evőkanál porcukorral és 3 evőkanál liszttel kovászt készítünk. Közben a maradék...
Kategóriák: |Farsangi receptek |
">Szalagos fánk
Nagyon fontos, hogy a helyiség meleg legyen ahol készítjük, a liszt előmelegített legyen, sőt még gyúródeszka és a konyharuha is amellyel letakarjuk.
3 dl langyos tejjel, az élesztővel, 1 evőkanál porcukorral és 3 evőkanál liszttel kovászt készítünk. Közben a maradék...
Kategóriák: |Farsangi receptek |
">Szalagos fánk
A hagymákat meghámozom és karikákra vágom, majd vajon megfonnyasztom. Ha már üveges akkor kevés lisztet szórok rá és még kevés ideig pirítom. Sózom, borsózom, szerecsendióval fűszerezem és felöntöm a húslevessel. Ha nincs húslevesem, akkor leveskockából készítek. 15-20...
Kategóriák: |Levesek |
">Hagymaleves francia módra
A hagymákat meghámozom és karikákra vágom, majd vajon megfonnyasztom. Ha már üveges akkor kevés lisztet szórok rá és még kevés ideig pirítom. Sózom, borsózom, szerecsendióval fűszerezem és felöntöm a húslevessel. Ha nincs húslevesem, akkor leveskockából készítek. 15-20...
Kategóriák: |Levesek |
">Hagymaleves francia módra
Összes receptje (30) Kedvenc receptjei(0) Elkészített receptjei (18)
Legújabb hozzászólások
Legújabb hozzászólásai

Még nincs hozzászólása.

Legújabb hozzászólások a receptjeihez
Írta: Edit - 2011. március 19. szombat, 23:50
Jól néz ki!! Holnap elkészítem. köszi a receptet. Edit.
Fórumélet
Fórumbejegyzései

Nincs fórum hozzászólás.

Legújabb gasztrokalandor pontok
Új recept Élesztő nélküli pizza (Szardíniás pizza 20 pont

2013. ápr. 15. 20:39

Új receptkép Élesztő nélküli pizza (Szardíniás pizza - kép 20 pont

2013. ápr. 15. 20:39

Új recept Trákiai baklava 20 pont

2012. jan. 01. 21:43

Új receptkép Trákiai baklava - kép 20 pont

2012. jan. 01. 21:43

Új receptkép Télbúcsúztató forró csoki - kép 20 pont

2011. márc. 19. 22:17

Új recept Télbúcsúztató forró csoki 20 pont

2011. márc. 19. 22:14

Új helyek Trófea Grill Étterem XIII. Kerület 10 pont

2011. febr. 27. 00:18

Új recept Fűszeres sült krumpli 20 pont

2011. febr. 22. 19:19

Új receptkép Fűszeres sült krumpli - kép 20 pont

2011. febr. 22. 19:19

Új recept Gesztenyés keksz rolád 20 pont

2011. febr. 22. 19:09

Összes gasztrokalandor pont:

1183 pont

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!