A szalonna felét felkockázzuk és zsíron kisütjük, majd az apróra vágott hagymát is hozzáadjuk és picit pirítjuk. Ráhelyezzük a savanyú káposztát, beletesszük a babérleveleket, a gerslit, sózzuk, borsozzuk, és vizet aláöntve,kevergetve,fedő alatt 40-50 percig pároljuk. A...
Kategóriák: |Egytálételek |
">
A szalonna felét felkockázzuk és zsíron kisütjük, majd az apróra vágott hagymát is hozzáadjuk és picit pirítjuk. Ráhelyezzük a savanyú káposztát, beletesszük a babérleveleket, a gerslit, sózzuk, borsozzuk, és vizet aláöntve,kevergetve,fedő alatt 40-50 percig pároljuk. A...
Kategóriák: |Egytálételek |
">Káposztatál
A meghámozott burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és összetörjük.Zsírral kikeverjük és az így kapott masszát egy tepsibe terítjük.Kanállal a masszába akkora mélyedéseket készítünk, hogy 1-1 nyers tojást bele tudjunk helyezni. A tojások tetejét sóval és...
Kategóriák: |Egytálételek |
">
A meghámozott burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és összetörjük.Zsírral kikeverjük és az így kapott masszát egy tepsibe terítjük.Kanállal a masszába akkora mélyedéseket készítünk, hogy 1-1 nyers tojást bele tudjunk helyezni. A tojások tetejét sóval és...
Kategóriák: |Egytálételek |
">Tojásfészek
A tészta alapanyagait jól összegyúrjuk, és négy részre véve, tepsi hátán sütjük. Nyújtáskor a deszkát alaposan lisztezzük,mert a méz miatt nagyon ragad . A tepsi hátát sütés előtt zsírozzuk és lisztezzük!! A lapok hamar megsülnek!
A töltelék hozzávalóit...
Kategóriák: |Desszertek |
">
A tészta alapanyagait jól összegyúrjuk, és négy részre véve, tepsi hátán sütjük. Nyújtáskor a deszkát alaposan lisztezzük,mert a méz miatt nagyon ragad . A tepsi hátát sütés előtt zsírozzuk és lisztezzük!! A lapok hamar megsülnek!
A töltelék hozzávalóit...
Kategóriák: |Desszertek |
">Erdélyi mézes lapos
A narancsokat alaposan megmosom /dörzsi szivacs/, majd zöldséghámozóval a héját vékonyan eltávolítom.Ha a narancs fehér részéből még maradna a héj belsején, éles késsel azt is leszedem. Az így nyert héjakat apróra kockázom és egy edénybe téve vizet öntök rá. A...
Kategóriák: |Desszertek |
">
A narancsokat alaposan megmosom /dörzsi szivacs/, majd zöldséghámozóval a héját vékonyan eltávolítom.Ha a narancs fehér részéből még maradna a héj belsején, éles késsel azt is leszedem. Az így nyert héjakat apróra kockázom és egy edénybe téve vizet öntök rá. A...
Kategóriák: |Desszertek |
">Cukrozott narancshéj
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk,majd fél óráig kelesztjünk.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a darált diót, a zsemlemorzsát, és néhány percig főzzük. A tűzről levéve...
Kategóriák: |Tészták |
">
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk,majd fél óráig kelesztjünk.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a darált diót, a zsemlemorzsát, és néhány percig főzzük. A tűzről levéve...
Kategóriák: |Tészták |
">Nyitott diós kalács
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán kb. 3 cm vastagra kinyújtjuk. Tetejét tojássárgájával megkenjük, a lereszelt sajttal meghintjük. Pici pogácsaszaggatóval szaggatjuk és tepsibe helyezzük./ A tepsit nem kell kizsírozni, a tészta nem ragad...
Kategóriák: |Tészták |
">
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán kb. 3 cm vastagra kinyújtjuk. Tetejét tojássárgájával megkenjük, a lereszelt sajttal meghintjük. Pici pogácsaszaggatóval szaggatjuk és tepsibe helyezzük./ A tepsit nem kell kizsírozni, a tészta nem ragad...
Kategóriák: |Tészták |
">Sajtos túrós pogácsa
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát dagasztunk, melyet 4 cipóba veszünk. /Keleszteni nem kell./ A krém hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd az egyenként téglalap alakúra kinyújtott tésztára kenjük. Feltekerjük és 2-3 cm-es darabokra szeleteljük.A kis...
Kategóriák: |Tészták |
">
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát dagasztunk, melyet 4 cipóba veszünk. /Keleszteni nem kell./ A krém hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd az egyenként téglalap alakúra kinyújtott tésztára kenjük. Feltekerjük és 2-3 cm-es darabokra szeleteljük.A kis...
Kategóriák: |Tészták |
">Pizzakrémes csiga
Az olajat, a citromlével, az ecetes tormával, sóval, mézzel és az őrölt köménnyel egy salátás tálban jól összekeverjük. A céklát és az almát megpucoljuk és nyersen lereszeljük, majd a már elkészített öntettel elvegyítjük. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek...
Kategóriák: |Saláták |
">
Az olajat, a citromlével, az ecetes tormával, sóval, mézzel és az őrölt köménnyel egy salátás tálban jól összekeverjük. A céklát és az almát megpucoljuk és nyersen lereszeljük, majd a már elkészített öntettel elvegyítjük. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek...
Kategóriák: |Saláták |
">Almás céklasaláta
Először a palacsintákat sütjük ki. /Jóval gyorsabb az étel elkészítése, ha már más alkalommal sütött és lefagyasztott palacsintákat használunk./
Összeállítjuk a tölteléket. A zsemléket vízbe vagy tejbe beáztatjuk, jól kifacsarjuk. A párizsit, az áztatott...
Kategóriák: |Egytálételek | |Előételek |
">
Először a palacsintákat sütjük ki. /Jóval gyorsabb az étel elkészítése, ha már más alkalommal sütött és lefagyasztott palacsintákat használunk./
Összeállítjuk a tölteléket. A zsemléket vízbe vagy tejbe beáztatjuk, jól kifacsarjuk. A párizsit, az áztatott...
Kategóriák: |Egytálételek | |Előételek |
">Párizsikrémes rántott palacsinta
Kedvencnek jelölt receptek
A tűzforró olvasztott cukor házilag való díszítések elkészítésénél kérem, hogy kisgyermekek ne tartózkodjanak a konyhában!
A cukrot a tűzhelyen karamellizáljuk. Amikor már szép barna hagyjuk hűlni mindaddig amíg szálasodni nem kezd, majd egy...
Kategóriák: |Desszertek |
">
A tűzforró olvasztott cukor házilag való díszítések elkészítésénél kérem, hogy kisgyermekek ne tartózkodjanak a konyhában!
A cukrot a tűzhelyen karamellizáljuk. Amikor már szép barna hagyjuk hűlni mindaddig amíg szálasodni nem kezd, majd egy...
Kategóriák: |Desszertek |
">Karamellkúp ( díszítéshez )
A palacsinta hozzávalóiból sós palacsintát sütünk.
Egy szelet sajtot teszünk a palacsinták közepébe,téglalap alakúra hajtottam és bepaníroztam.
Olajban kisütöttem.
Kategóriák: |Vegetáriánus ételek |
">
A palacsinta hozzávalóiból sós palacsintát sütünk.
Egy szelet sajtot teszünk a palacsinták közepébe,téglalap alakúra hajtottam és bepaníroztam.
Olajban kisütöttem.
Kategóriák: |Vegetáriánus ételek |
">Sajttal töltött palacsinta rántva
A margarint, tejet, mézet, cukrot gőz felett kb 5 percig forraljuk, kevergetjük közben.
Még melegen hozzáadjuk a 40dkg lisztet, szódaport és a tojást.
Összegyúrjuk, 3 lapot sütünk belőle.
Sütünk egy 3tojásos piskótát.
Krém:
2dl tejjel...
Kategóriák: |Desszertek |
">
A margarint, tejet, mézet, cukrot gőz felett kb 5 percig forraljuk, kevergetjük közben.
Még melegen hozzáadjuk a 40dkg lisztet, szódaport és a tojást.
Összegyúrjuk, 3 lapot sütünk belőle.
Sütünk egy 3tojásos piskótát.
Krém:
2dl tejjel...